Malzemeler:
Yarım kg kuşbaşı et
1 adet domates
8-10 adet arpacık soğan
1 adet kabak
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 kase bezelye
1 adet patates
1 adet havuç
tuz
karabiber
kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Margarini tencereye koyup eritin ve temizlediğiniz arpacık soğanları ekleyin. Ardından eti ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etleri kendi suyunda pişmeye bırakın. Diğer taraftan havucu ve patatesi minik küpler halinde doğrayın. Pişmekte olan etlerin üzerine ekleyin. Yeşil biber ile kırmızı biberi de iri iri doğrayıp tencereye ilave edin. Ardından küp küp doğranmış kabakları ve bezelyeyi de ekleyin. Son olarak domatesi ve sarımsakları da pişen sebzelere ekledikten sonra 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Baharatlarını da ekleyerek kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alın. Üzerine kekik serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |