Eski sevgili dehşet saçtı
Eski sevgili dehşet saçtı
Turunç Masa 10 yaşında
Turunç Masa 10 yaşında
RTÜK de harekete geçti: Yasa dışı bahis reklamlarına inceleme
RTÜK de harekete geçti: Yasa dışı bahis reklamlarına inceleme
Yalı Çapkını dizisinde flaş ayrılık
Yalı Çapkını dizisinde flaş ayrılık
9 Mart 2011 Çarşamba - 14:01

FIRINDA KUZU PİRZOLA

Baharatlarla tatlandırılmış lezzetli bir pirzola tarifi.

FIRINDA KUZU PİRZOLA
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Malzemeler
750 gr kuzu pirzola
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
1,5 çay bardağı ılık su
10-12 diş sarımsak
4-5 adet arpacık soğan
Tuz
Hazırlanışı
Etimizi derin bir kaba alalım. Tuz, su, soğan ve sarımsak hariç diğer malzemelerle iyice karıştıralım. Bu işlemi 1 gün önceden yapar ve buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Eğer pişireceğiniz gün bu işlemi yapacaksanız soğan sarımsaklarımız da ekleyerek etimizi karıştıralım. Yayvan fırın kabımıza etlerimiz yayalım, ılık suyu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında alt katta 60-70 dakika pişirelim. Tuzunu pişmeye yakın ekleyelim. Patates püresi ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
 

 
Antalya'da don uyarısı
 
Çalıştığı yeri soydu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CIZ BIZ KÖFTE
Köftesini ızgarada sevenler için kolay bir tarif.
BALIK KÖFTESİ
Balığı köfte olarak denemediyseniz işte kolay ve lezzetli bir tarif.
ALİ NAZİK
Türk Mutfağı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden, Ali Nazik.
 
ISPANAKLI KÖFTE
Köftenin içine gizlenmiş ıspanak ile fırında lezzetli bir yemek tarifi.
FIRINDA SEBZELİ MÜCVER
Fırında hafif ve lezzetli bir mücver tarifi.
NOHUTLU MAKARNA
Sebzelerle ve peynirle lezzetlendirilmiş nohutlu makarna.
 
BAHÇE GÜVECİ
Sebzelerle beşamel sosun güveçte lezzetli buluşması
FIRINDA ISPANAKLI KREP
Fırında hafif ve lezzetli bir ıspanak yemeği.
İTALYAN USULÜ RULO
İtalyan Mutfağı'ndan, kolayca yapabileceğiniz bir yemek tarifi...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva