Malzemeler
750 gr kuzu pirzola
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
1,5 çay bardağı ılık su
10-12 diş sarımsak
4-5 adet arpacık soğan
Tuz
Hazırlanışı
Etimizi derin bir kaba alalım. Tuz, su, soğan ve sarımsak hariç diğer malzemelerle iyice karıştıralım. Bu işlemi 1 gün önceden yapar ve buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Eğer pişireceğiniz gün bu işlemi yapacaksanız soğan sarımsaklarımız da ekleyerek etimizi karıştıralım. Yayvan fırın kabımıza etlerimiz yayalım, ılık suyu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında alt katta 60-70 dakika pişirelim. Tuzunu pişmeye yakın ekleyelim. Patates püresi ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.