Malzemeler:
* 750 gram kıyma
* 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı salça
* Tuz Karabiber
* Pul biber 500 gr haşlanmış patates 150 ml süt 2 çorba kaşığı margarin
* 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
* Zeytinyağı 3-4 dilim bayat ekmek
* 75 gr çekirdeksiz yeşil zeytin 1 soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı 50 gr doğranmış taze baharat
Hazırlanması:
* Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Geniş bir tepsiyi yağlayın.
* Ekmeği ufalayıp ıslatın. Zeytinleri ikiye bölün. Soğanı soyduktan sonra doğrayıp yağda hafifçe kızartın. İçine baharatları ilave edip karışımı soğuması için bekletin.
* Ekmeğin suyunu süzdükten sonra kıyma, yumurta, salça, zeytin ve soğanlı baharat karışımıyla birlikte iyice karıştırın.
* Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve tepsiye yerleştirin.
* Ruloyu fırının orta bölmesinde 200 derecede 60 dakika kadar pişirin.
* Haşlanmış patatesi ezip ılık süt ve margarinle karıştırın. İtalyan Usulü Rulo'yu patates püresi ile birlikte servis yapın.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |