Malzemeler;
- Yarım Kg Somon Balığı
- 3 Adet Yeşil Biber
- 4 Adet Domates
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Adet Taze Defne Yaprağı
- 1 Adet Limon
- 1 Kase Mantar
- Tane Karabiber
- Zeytinyağı
- Tuz
- Kaşar Peyniri
- 1 Tutam Maydanoz
Yapılışı;
Önce Balıklarımızı ve mantarları küp küp doğrayalım. Tavaya sıvı yağ döküp ve balığı atın. Biraz kavurduktan sonra mantarı ekleyin. Biberleri doğrayın ve tavaya ekleyin. Domateslerin Kabuklarını soyun, doğrayın ve tavaya koyun. Tavada pişirdikten sonra güvece alın. Üzerine sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ve tuz ilâve edin. Limonu dilimleyip kenarlarına yerleştirin ve üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 5 dakika kadar pişirin. Balığımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun…