Aybüke Pusat'ın diziden çıkarıldığı sahne yayınlandı
Aybüke Pusat'ın diziden çıkarıldığı sahne yayınlandı
Küçük Beytullah, döviz arttıkça ilaca ulaşamıyor
Küçük Beytullah, döviz arttıkça ilaca ulaşamıyor
İrem Derici, Mert Vidinli'ye ateş püskürdü: 'Doymadın!'
İrem Derici, Mert Vidinli'ye ateş püskürdü: 'Doymadın!'
Dünya futbolunun yıldız adayları Antalya’da buluştu
Dünya futbolunun yıldız adayları Antalya’da buluştu
21 Nisan 2025 Pazartesi - 16:36

Etlisine Rakip: Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

Türk mutfağının en sevilen kebaplarından biri olan çökertme kebabı, bu tarifte tavuk etiyle buluşarak et yerine lezzet dolu bir alternatife dönüşüyor.

Etlisine Rakip: Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İncecik kızartılmış kibrit patateslerin üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt, ona yumuşaklık ve denge kazandırırken, tavada mühürlenmiş baharatlı tavuk dilimleri ile buluşarak âdeta damak çatlatan bir lezzet ortaya çıkarıyor. En üste gezdirilen tereyağlı kırmızı biber sosu da bu lezzeti zirveye taşıyor.

Bu tarifimizin sırrı, tavukların baharatlarla marine edilerek bekletilmesi ve ardından tavada mühürlenerek pişirilmesi. Böylece tavuklar içleri sulu, dışı ise hafif çıtır bir dokuya kavuşuyor diyebiliriz. Tavuklu çökertme kebabı için mutfağa alalım sizleri.

Malzemeler

Tavuklu Çökertme Kebabı İçin:

  • 1 adet tavuk göğsü

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı kekik

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

  • 1/2 çay kaşığı toz biber

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuklu Çökertme Kebabı Patatesi için:

  • 4 adet patates

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ (yeteri kadar kızartmak için)

Tavuklu Çökertme Kebabı Salça Sos İçin:

  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tavuklu Çökertme Kebabı Üzeri İçin:

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifinin Püf Noktası

Tavukları en az 30 dakika marine edin ki baharatlar daha iyi işlesin.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklu çökertme kebabı için etleri jülyen kesin, diğer tüm malzemeleri ekleyerek en az 30 dakika marine edin.

  2. Ardından kızgın tavada önlü arkalı mühürleyin.

  3. Biraz renk alınca tereyağı ve pişme durumuna göre su ekleyerek pişmeye bırakın.

  4. Patatesleri kibrit şeklinde incecik kesin.

  5. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

  6. Tavuklu çökertme kebabı hazır. Patatesler üstüne sarımsaklı yoğurt, sos ve tavuklar ile servis yapın. Afiyet olsun.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi

Tavukları mühürlerken yüksek ateşte, az yağ ile kısa sürede renk aldırın, ardından kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tereyağını en son ekleyerek tavuğa ekstra bir lezzet katabilirsiniz.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifinin Servis Önerisi

Tavuklu çökertme kebabı, üzerine taze kıyılmış maydanoz veya ince dilimlenmiş kırmızı biber ekleyerek servis edilebilir.

Tavuklu Çökertme Kebabı Yapılışının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavuk Seçimi: Kaliteli ve taze tavuk eti kullanmak, lezzetin temelini oluşturur. Tavuk göğsü veya bütün tavuk kullanabilirsiniz.

  • Marine Süresi: Tavuk etini terbiye veya marinasyona bırakarak, baharatların ete daha iyi nüfuz etmesini sağlayın. En azından birkaç saat veya bir gece boyunca buzdolabında bekletmek lezzeti artırabilir.

  • Baharatlar: Tavuklu çökertme kebabının lezzetini artırmak için doğru baharatları kullanın. Karabiber, pul biber, kimyon, kekik gibi baharatlar tercih edilebilir.

  • Tavuk Pişirme Süresi: Tavukları önceden ısıtılmış bir ızgarada veya tavada yüksek ateşte kısa sürede pişirin. Aşırı pişirmekten kaçının, aksi takdirde tavuk kuruyabilir.

  • Domates Sosu: Tavuklu çökertme kebabının üzerine eklenen domates sosunu taze

Tavuklu Çökertme Kebabı Yanına Ne İyi Gider?

  • Yoğurtlu Soslar: Sarımsaklı yoğurt, naneli yoğurt veya cacık gibi yoğurtlu soslar, kebaba hafiflik ve lezzet katar.
  • Domates Sosu: Taze hazırlanan domates sosu, kebapla harika bir uyum sağlar. Baharatlarla zenginleştirilmiş domates sosu tercih edilebilir.
  • Taze Yeşillikler: Marullar, roka, taze nane veya taze soğan gibi yeşilliklerle yapılmış bir salata, kebapla tazelik ve hafiflik sağlar.
  • Turşular: Lahana turşusu, salatalık turşusu veya acılı turşular, kebaba ekşi bir lezzet katabilir.

(yemek.com)

 
Aybüke Pusat'ın diziden çıkarıldığı sahne yayınlandı
 
Arktik buz örtüsü son 40 yılın en düşük seviyesinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gıdanı tanı: Mucize besin pancar
Latince adı beta vulgaris olan bu kök sebzenin tarihi, Akdeniz kıyılarında ...
Ayın gastronomi akımı: Glütensiz beslenme yolculuğu
Son yıllarda gastronomi dünyasında glütensiz beslenme giderek daha fazla ilgi görüyor.
Yüksek yağlı yiyecekler kaygıya ve depresyona neden oluyor
BİLİM insanları, yüksek yağlı yiyeceklerin kaygıya ve depresyona neden olduğunu açıkladı.
 
Antalya reçellerinin tarifleri kitap oldu
ANTALYA'nın yemek kültürü arasında önemli bir yeri olan Antalya'ya özgü ...
Antalya'da 'Menü' denetimlerinde ceza yağdı
TÜRKİYE'de en çok menü denetiminin yapıldığı Antalya'da, yıl başından ...
Portakalla 101 çeşit yemek yapıldı
ANTALYA'da portakal üreticisini desteklemek için tescilli Finike portakalından ...
 
Antalya'nın ünlü restoranı Dünya'da ilk 50'de...
Taste Atlas’ın her yıl güncellediği "Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları" ...
Dünya markası 7 Mehmet tahliye mi ediliyor?
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EKDAĞ A.Ş, aralarında 7 Mehmet ...
Lavantalı limonata tarifi
Sıcak havalarla baş etmenin en kolay yolu şüphesiz soğuk, hatta buzlu ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Antalya’dan hikayeler…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mehmetçik Avrupa'da
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Yazıklar olsun, yazıklar olsun…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 7 Nisan'da Merkür, 13 Nisan'da Venüs Balık burcunda ileri hareketine ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva