Eski TBMM Başkanvekili'nin eşi öldürüldü; oğlu gözaltında
Eski TBMM Başkanvekili'nin eşi öldürüldü; oğlu gözaltında
Ege Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem
Her 2 dakikada bir telefon, 21 bin çağrı
Her 2 dakikada bir telefon, 21 bin çağrı
Gizli kahramanlar 100 yaşında
Gizli kahramanlar 100 yaşında
22 Şubat 2025 Cumartesi - 08:44

Ayın gastronomi akımı: Glütensiz beslenme yolculuğu

Son yıllarda gastronomi dünyasında glütensiz beslenme giderek daha fazla ilgi görüyor.

Ayın gastronomi akımı: Glütensiz beslenme yolculuğu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çölyak hastası olan bireyler için bir zorunluluk olan bu beslenme biçimi, sağlıklı yaşam arayışındaki birçok kişi tarafından da benimsenmeye başlandı. Glüten, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir protein olup, çölyak hastalarında bağışıklık sistemi tarafından sindirim sistemine zarar veren bir madde olarak algılanırken glüten duyarlılığı olan bireylerde de şişkinlik, gaz, kaşıntı, mide rahatsızlıkları ve yorgunluk gibi semptomlara yol açabiliyor.

Ancak sağlıklı bireylerde glütensiz beslenmenin doğrudan bir fayda sağladığını gösteren kesin bilimsel kanıtlar bulunmuyor. Yine de birçok kişi glütensiz bir diyete geçtikten sonra kendilerini daha enerjik ve hafif hissettiklerini belirtiyor fakat bu durumun esas nedeni glütensiz beslenmenin kendisinden çok işlenmiş gıdaların ve rafine karbonhidratların tüketiminin azalması olabiliyor.

Restoranlar, kafeler ve süpermarketler artık glütensiz alternatifler sunarken ekmekten unlara, makarnalardan atıştırmalıklara kadar pek çok ürün glütensiz seçeneklerle çeşitleniyor. Artık sadece sağlık gerekliliği nedeniyle değil, hafif ve alternatif tatlar keşfetmek isteyenler için de mutfakların vazgeçilmezi haline geldiler. Klasik tatlılardan ekmeklere, pizzalardan makarnalara kadar geniş bir yelpazede sağlıklı ve lezzetli alternatifler sunuyor.

(Cumhuriyet)

 
Dilan Polat kendisini engelleyen Hande Yener'e çıkıştı
 
Gıdanı tanı: Mucize besin pancar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksek yağlı yiyecekler kaygıya ve depresyona neden oluyor
BİLİM insanları, yüksek yağlı yiyeceklerin kaygıya ve depresyona neden olduğunu açıkladı.
Antalya reçellerinin tarifleri kitap oldu
ANTALYA'nın yemek kültürü arasında önemli bir yeri olan Antalya'ya özgü ...
Antalya'da 'Menü' denetimlerinde ceza yağdı
TÜRKİYE'de en çok menü denetiminin yapıldığı Antalya'da, yıl başından ...
 
Portakalla 101 çeşit yemek yapıldı
ANTALYA'da portakal üreticisini desteklemek için tescilli Finike portakalından ...
Antalya'nın ünlü restoranı Dünya'da ilk 50'de...
Taste Atlas’ın her yıl güncellediği "Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları" ...
Dünya markası 7 Mehmet tahliye mi ediliyor?
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EKDAĞ A.Ş, aralarında 7 Mehmet ...
 
Lavantalı limonata tarifi
Sıcak havalarla baş etmenin en kolay yolu şüphesiz soğuk, hatta buzlu ...
İç baklalı yaz salatası tarifi, nasıl yapılır?
Sıcak havaların gelmesiyle gelenekselleşen salata yeme günlerine uyum ...
Samsun Kaz Tiridi tarifi, nasıl yapılır ?
Samsun'a özgü kaz tiridi tarifi yapımı zor olsa da mutlaka denenmesi gereken bir tarif.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Antalya’dan hikayeler…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mehmetçik Avrupa'da
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Yazıklar olsun, yazıklar olsun…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 7 Nisan'da Merkür, 13 Nisan'da Venüs Balık burcunda ileri hareketine ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva