İç baklalı yaz salatası, hem doyurucu hem hafif hem de lezzetiyle kendini size çok sevdirecek.
Malzemeler
6-7 yaprak marul
2 adet fındık turp
½ su bardağı iç bakla(haşlanmış)
1 adet kayısı
½ adet kırmızı biber
Sosu için
1 yemek kaşığı nar sirkesi
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
½ çay kaşığı beyaz biber
½ çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Nasıl yapılır?
Yıkayıp kuruladığınız ve gelişi güzel kestiğiniz marul yapraklarını salata tabağına alın. Fındık turpları mümkün olduğunca ince dilimleyin, kırmızı biberleri küp küp doğrayın, kayısıyı dilimleyin. Salata sosunu, sos malzemelerini karıştırarak hazırlayın. Sosun yarısını marul yapraklarıyla iyice harmanlayın. Diğer salata malzemelerini marul yapraklarının üzerine koyup sosun geri kalanını da malzemelerin üzerine dökün.
Afiyet olsun.
İç baklalı yaz salatası tarifinin püf noktası
Baklaları haşlarken 2 dakika kadar kaynayan tuzlu suda haşlamanız yeterli olacaktır.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |