Turunç Masa 10 yaşında
Turunç Masa 10 yaşında
RTÜK de harekete geçti: Yasa dışı bahis reklamlarına inceleme
RTÜK de harekete geçti: Yasa dışı bahis reklamlarına inceleme
Yalı Çapkını dizisinde flaş ayrılık
Yalı Çapkını dizisinde flaş ayrılık
MasterChef Türkiye'de büyük kavga
MasterChef Türkiye'de büyük kavga
25 Mart 2023 Cumartesi - 09:19

Çıtırlı Bal Kabaklı İrmik Kaymağı tarifi

İster beş çaylarına ister akşam yemeği sofralarının unutulmaz finallerine başrol olarak hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlımız var. Üstelik kış mevsiminin en güzel meyvelerinden olan bal kabağı, bu tatlıya adeta seviye atlatıyor!

Çıtırlı Bal Kabaklı İrmik Kaymağı tarifi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Baklavalık yufkalar, tereyağı ve pudra şekeriyle hazırlanan çıtırlar bir tarafa, bal kabaklı irmik kaymağı bir tarafa... Sunumu görsel şölen, lezzeti dillere destan olan çıtırlı bal kabaklı irmik kaymağı tarifini bir yiyen, bir daha unutamayacak.

Haydi sizi mutfağa alalım!

Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik

  • 1 su bardağı süt

  • 5 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 adet çubuk tarçın

  • 1 paket vanilin

  • 6 adet baklavalık yufka

  • ½ su bardağı tereyağı

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

  • 1 su bardağı bal kabağı püresi

  • 2 yemek kaşığı krema

  • ½ çay kaşığı tarçın

  • 1 yemek kaşığı tahin

  • 2 adet ceviz (rendelenmiş)

  • 1 yemek kaşığı file Antep fıstığı

Çıtırlı Bal Kabaklı İrmik Kaymağı Nasıl Yapılır?

Tereyağını ocakta eritin ve üzerinde oluşan köpükleri alın. Ufak bir tepsinin tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Yağlı kağıdın üzerine tereyağı sürüp hafifçe pudra şekeri serpin. Şekerin üzerine bir kat baklava yufkası serin, tekrar yağlayın, yağlama işlemine 3 kat devam edip orta kata tekrar pudra şekeri serpin. Son katı da yağladıktan sonra yine pudra şekeri serpin. Yufkaların üzerine de yağlı kağıt serin ve kabarmamaları için üstlerine ağırlık yapacak başka tepsiler koyun. Hamurları 190 derecelik fırında 10 dakika pişirip fırından çıkarın. İrmik, süt, toz şeker ve çubuk tarçını bir tencereye aktarın ve koyu akışkan bir kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Pişen irmik harcına vanilin ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Harç soğuyunca çubuk tarçını çıkarıp içine bal kabağı püresi ve krema ekleyip blenderdan geçirin. Kremayı sıkma torbasıyla servis tabağına dilediğiniz şekilde sıkın. Kremanın üzerine çıtır yufkaları yerleştirin, üzerine de ceviz, Antep fıstığı ve tahin serpip servis edin. Afiyet olsun.

 
Bergüzar Korel'den 'yardım kolisi' tepkisi
 
Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vücudu zehirliyor! Sakın böyle pişirmeyin
Tavuk eti yemeklerde ya da kızartma olarak çok sık tüketiliyor. Tavuk ...
Makarnayı böyle pişirmek hasta ediyor!
Makarnaya tuzu yanlış zamanda eklemek sağlığınız için tehlike oluşturuyor. ...
Neden yemeklerin tadı sonraki günlerde daha iyi oluyor?
ABD'nin Philadelphia kentindeki Monell Kimyasal Duyular Merkezi'nden Pamela ...
 
Patatesli İçli Köfte tarifi, nasıl yapılır?
Bilinen içli köftelerden farklı, yapımı pratik ve tadına doyum olmayan nefis bir tarif hazırladık!
Divriği Pilavı Tarifi, Nasıl yapılır?
Sivas mutfağının özel lezzetlerinden biri olan divriği pilavı içerisindeki ...
Şifa Dolu Lezzet: Havlıcan
Bitkiler dünyasına ilgili olanlardan, aktara gidince dakikalarca, hatta ...
 
Elmalı sıcak punch tarifi
Elma ve tarçın ikilisinin birlikteliğiyle ortaya hem muhteşem bir lezzet ...
Tam bir şifa deposu!
Kış aylarının gelmesiyle grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklar ...
Göynük MYO öğrencisi usta şefler arasından sıyrıldı
Ulusal ve uluslararası usta şeflerin katıldığı yarışmada tek öğrenci olarak ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva