Eski sevgili dehşet saçtı
Eski sevgili dehşet saçtı
Turunç Masa 10 yaşında
Turunç Masa 10 yaşında
RTÜK de harekete geçti: Yasa dışı bahis reklamlarına inceleme
RTÜK de harekete geçti: Yasa dışı bahis reklamlarına inceleme
Yalı Çapkını dizisinde flaş ayrılık
Yalı Çapkını dizisinde flaş ayrılık
8 Haziran 2024 Cumartesi - 10:01

Antalya reçellerinin tarifleri kitap oldu

ANTALYA'nın yemek kültürü arasında önemli bir yeri olan Antalya'ya özgü çok çeşitli rengârenk reçellerin hazırlanış tarifleri kitap oldu. Kitabın satışından elde edilecek gelir ise deprem bölgesindeki kız öğrencilere burs olacak.

Antalya reçellerinin tarifleri kitap oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Falez Rotary Kulübü ile Kaleiçi Rory Kulübü işbirliğinde, Olcay Okutan - Yükselan Selek'in de derlemesi ve de Antalyalı 35 anlatıcı kadının tarifleriyle hazırlanıp bastırılan 'Antalya Reçelleri' adlı bol fotoğraflı 40 çeşit reçelin yer aldığı 90 sahifelik kitabın tanıtımı Kaleiçi semtindeki bir otelin bahçesinde gerçekleşti. Tanıtım etkinliğine ilgi oldukça yoğun oldu.

İNGİLİZCE DİLDE DE BASILACAK

Etkinliğin açılış konuşmalarını Kaleiçi Rotary Kulübü'nün dönem başkanı Nassif Hammati, Falez Rotary Kulübü'nün dönem başkanı Cansev Pilavcı, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İsa Güzel, 'Antalya Reçelleri' adlı kitabın derleyicileri Olcay Okutan, Yükselan Selek, yaptı. Okutan ile Selek, Türkçe baskı kitabın hazırlanma sürecini anlattı, "Antalyalılara miras olacak kitabımız önümüzdeki günlerde de İngilizce dilinde basılacak, ihracat yapan şirketlere hediye olarak gönderilecek. Antalya'nın markası yurt dışında taşınmış olacak" dedi.

REÇEL TARİFİ FOTOĞRAFLANDI

Derleyicilerden Olcay Okutan, Yükselan Selek, kitapta yer alan reçel tariflerinin profesyonel fotoğraflarının tarihi Kaleiçi semtindeki Antalya'nın ilk simitçisinin isminin yaşatıldığı 'Simitçi Mıstık Galerisi'nde Antalyalı kadınların anlatımlarına uygun olarak aşama, aşama çekildiğini belirtti. Okutan, 'Antalya Reçelleri' adlı kitabın ilk etapta 2000 adet basıldığını da hatırlatıp, 'Antalya Reçelcisi' markası ile ikinci kuşak şirketin başında yönetici olan Ebru Kocaacar'ın da 1000 adetine sponsor olduğunun da altını çizdi. Selek ise " Kitabın satışından elde edilecek gelir deprem bölgesindeki kız öğrencilere burs olacak" diye konuştu.

40 ÇEŞİT REÇELİN TARİFİ

Etkinlikte, davetlilere Antalya'ya özgü 40 çeşit reçelin tadımlık ikramı da yapıldı. Kitabın ilk sayfasında Şadok (Pomelo) kabuğundan üretilen reçel yer aldı. Ahududu, elma, vişne, turunç, kamakat, kabuklu mandalina, portakal, gül, çilek, kuru incir, kayısı, patlıcan, kuşburnu, acı biber, ayva, sakız kabağı, karpuz, üzüm, karabaş otu, bergamut, yaban mersini, kabuklu limon gibi birçok reçelin ayrıntılı hazırlanış tariflerine yer verildi.

Reçel tariflerini yapan anlatıcı kadınlarında bir araya geldiği etkinlikte, 'Antalya Reçelleri' adlı kitabın oluşumuna katkıda bulunanlara teşekkür belgesi sunuldu.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -

Etiketler:
 
Kamu işçilerine Haziran ve Aralık ayında ödeme var
 
Antalyalı kayıp doktor Deniz Toman aranıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 'Menü' denetimlerinde ceza yağdı
TÜRKİYE'de en çok menü denetiminin yapıldığı Antalya'da, yıl başından ...
Portakalla 101 çeşit yemek yapıldı
ANTALYA'da portakal üreticisini desteklemek için tescilli Finike portakalından ...
Antalya'nın ünlü restoranı Dünya'da ilk 50'de...
Taste Atlas’ın her yıl güncellediği "Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları" ...
 
Dünya markası 7 Mehmet tahliye mi ediliyor?
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EKDAĞ A.Ş, aralarında 7 Mehmet ...
Lavantalı limonata tarifi
Sıcak havalarla baş etmenin en kolay yolu şüphesiz soğuk, hatta buzlu ...
İç baklalı yaz salatası tarifi, nasıl yapılır?
Sıcak havaların gelmesiyle gelenekselleşen salata yeme günlerine uyum ...
 
Samsun Kaz Tiridi tarifi, nasıl yapılır ?
Samsun'a özgü kaz tiridi tarifi yapımı zor olsa da mutlaka denenmesi gereken bir tarif.
Çıtırlı Bal Kabaklı İrmik Kaymağı tarifi
İster beş çaylarına ister akşam yemeği sofralarının unutulmaz finallerine ...
Vücudu zehirliyor! Sakın böyle pişirmeyin
Tavuk eti yemeklerde ya da kızartma olarak çok sık tüketiliyor. Tavuk ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva