Malzemeler:
1 bütün tavuk parçalara ayrılmış
1 yemek kaşığı yağ
1adet büyük soğan doğranmış
1 çarliston biber doğranmış
1½ su bardağı arpa şehriye
6 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı domates püresi
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Isınmış tavada tavuklarımızı hafif kızartıyoruz diğer tavada yağı ısıtıyoruz, soğanı kavuruyoruz ve biberi ekleyip soteliyoruz. (yaklaşık 5-7 dk yumuşayana kadar) Arpa şehriyeyi ilave ediyoruz, 5 dk karıştırıyoruz, sonra domates püresi ve tuz, karabiberi ekleyip ateşten alıyoruz. Malzemeyi fırın tepsisine boşaltıyoruz ve tavuk suyunu ekliyoruz, en üstüne de tavukları diziyoruz, ısınmış fırında yaklaşık 30/45dk. pişiriyoruz.
Afiyet olsun!