1,5 su bardağı ince bulgur
1 tane orta boy soğan
1 yumurta
500 gr kıyma
2 adet büyük soğan
yarım demet maydanoz
pul biber, karabiber, tuz
1 çorba kaşığı salça
Hazırlanışı:
Bulgurun içerisine soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıp tuzunu da attıktan sonra 1 su bardağı sıcak su ile ıslatıp 15 dakika dinlendiriyoruz. Diğer taraftan kıyma ile küp küp doğradığımız soğanı 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavuruyoruz. İyice kavrulduktan sonra baharatları ve maydanozu ekleyip ocaktan alıyoruz. Dinlenen bulguru iyice yoğuruyoruz, ceviz büyüklüğünde kopardığımız bezelerin içerisini açıp kıymalı harçla doldurup kapatıyoruz. Sonra da dışına yumurta sürüp kızgın yağda kızartıyoruz.
Afiyet olsun
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |