Malzemeler
500 gr orta boy taze karides(23-25 adet)
1 kaşık sirke
Soğan kabuğu
Yarım tatlı kaşığı tuz.
3-4 orta boy domates
2 adet sivri biber
5-6diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı ılık su
Pul biber
Tuz
Hazırlanışı
Karidesleri yıkıyoruz, üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde su ekleyip tencereye alıyoruz, tuz sirke, soğan kabuklarını ekleyip 20-30dk haşlıyoruz.
Haşlama devam ederken, domateslerin kabuklarını soyuyoruz. Küp küp doğruyoruz, biberlerin içlerini çıkarıp, sarımsakla birlikte ince şekilde kıyıyoruz. Tüm karidesleri, sebzeleri temizleniyor tuz, pul biber ve zeytinyağı ile güveç kabında harmanlıyoruz. En son ılık suyumuzu ekleyip fırında 40-50 dk pişiriyoruz.(180-200 derecede)
Afiyet olsun