Yardımcı şunları söyledi: "Kıyma makinesine giren etin koruyucu tendoları parçalanır. Koruyucu maddesi parçalanmış ve kıyma haline getirilmiş etin en fazla 24 saatte tüketilmesi gerekir. Eğer tüketilmez ise yediğiniz et size şifa değil; dert olur”
Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Talya Göz Hastanesi ana sponsorluğunda gerçekleşen, gazeteci Murat Seyirci ve İdris Taş’ın birlikte hazırlayıp sunduğu “Antalya Burada” isimli radyo programına konuk oldu. 1990’dan beri Kasaplar Odası Başkanlığı yapan Yardımcı, piyasada 1.5 liraya satılan sucuğu köfteyi ve salamı da vatandaşların evlerine sokmaması gerektiğini söyledi.
UCUZ SUCUĞA DİKKAT
“Bir kangal sucuk 250 gramdan oluşur. Yani bir sucuğun kilosu 6 liraya gelir. Oysa ki biz veteriner kontrolünde ve islami şartlara uygun olarak kesimi yapılmış hayvanın işkembesini en az 12 liraya kellesini de en az 15 liraya alırsınız. 1.5 liraya 250 gram kangal sucuk satan adamın bu fiyatlardan aşşağıya işkembe ve kelle alması mümkün değil. Öyleyse et yerine başka şeyler kullanılıyor. Vatandaşlarımızı uyarmak benim borcum. Sakın olaki bu etleri, sucukları veya köfteleri alıp ailenize yedirmeyin. Geri dönüşü olmayan zararlara uğrayabilirsiniz.”
KAÇAK ET UYARISI
Kaçak et konusuna da değinen Başkan Yardımcı yetkilileri göreve çağırdı. Özellikle Antalya’nın Çakırlar bölgesinde kaçak et kesiminin daha yoğun olduğunu ve bu bölgeye giden vali belediye başkanı dahil hiç kimsenin bu kesimler yasal mı demediğini ifade eden yardımcı, “Kasaplar, belediyelere vergi veriyor. Kaçak et kesen yerler 1 kuruş vergi vermiyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Kaçak et kesimi ne kadar az olursa, geliriniz o kadar çok artar. Esnafın ödediği vergi sizlere gelmeli ki sizlerde hizmet yapabilin. Siz kaçak et satanların peşine düşeceğinize, elinizin altındaki kasaplara can çekiştiriyorsunuz” şeklinde konuştu.
ANET'İ İSTEDİ
Yardımcı, Belediye şirketi ANET'in de kendilerine devredilmesini istedi. Kasaplar Odasının 200 tane üyesi olduğunu, buna rağmen 1 milyon liralık mal varlıkları olduğunu ve 3 tane personeli olduğunu belirterek, 2 bin tane üyesi olmasına rağmen hiçbir faaliyet gerçekleştiremeyen oda başkanlarını eleştiren Yardımcı, “ İnsan, yeter ki iş yapmak istesin. Para varmış yokmuş, üye varmış yokmuş hiç önemli değil. Yürek gerekli. Bizim odamızın üyeleri de mangal gibi yürekli insanlar. Onlar sayesinde buralara kadar geldik” şeklinde konuştu.
Antalya Kasaplar Odasını satacağını bunun için her şeyin hazır olduğunu bildiren Başkan Osman Yardımcı, üretim tesisi kuracaklarını bununla da esnafları birleştirmeyi amaçladıklarını anlattı. Osman Yardımcı, “Antalya’nın 100. Yıl semtinde tam 380 metrekare yerimiz var. Burayı satacağız. Bununla 1.5 milyon liralık büyük bir tesis kurmayı düşünüyoruz. Sucuk, köfte salam gibi ihtiyaç malzemelerini imal edeceğiz. Küçük esnafımızı bu işletmeye ortak edip onları büyük et üreticilerine karşı korumayı amaçlıyoruz” dedi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |