MANTARLI KÖFTE
4 porsiyon
MALZEMELER
400 g orta yağlı dana kıyma
300 g fare dişi doğranmış kültür mantarı
1 adet büyük boy fare dişi doğranmış kuru soğan
Yarım demet ince doğranmış dereotu
1’er çay kaşığı karabiber, kimyon ve tuz
1 çorba kaşığı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
1.Teflon tavada 1 çorba kaşığı yağı ısıtın, soğan ve mantarları orta ateşte 7-9 dakika sote yapın. Ocağı kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
2.Derin bir kapta; kıymayı, dereotunu, baharatları, tuzu, soğanlı mantarı ve 1 çorba kaşığı suyu iyice harmanlayın. Yoğrulmuş kıymadan yuvarlak şekillerde köfteler yapın. Teflon tavada ve orta ateşte yağda kızartın. Yeşilliklerle süsleyerek servis yapın.
NOT: Yağsız ve daha hafif köfte yemek istiyorsanız, köfteleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-45 dakika pişirin. Afiyet olsun…