Malzemeler
1 ad. göğüs fileto
2 yemek kaşığı z.yağı
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
3 diş taze sarmısak
1/3 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 ad. orta boy domates(domates kırmızı ve olgun olmalı ayrıca lezzetli olması çok önemli)
1 tatlı kaşığı biber salçası (kaliteli olmalı, tuzlu ve koyu kahverengi olmamalı)
8-10 fesleğen yaprağı
Hazırlanışı
Gögüs fileto önce ince şeritler halinde kesilir daha sonra küp küp doğranır. Sos tenceresinde zeytinyağı ısıtılır küp küp doğranan filetolar eklenir orta hareretli ateşte 3-4 dk kavrulduktan sonra limon kabuğu rendesi, küçük küçük doğranmış sarmısaklar ve zencefil rendesi ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Filetolar önce suyunu bırakacak ardından çekecektir. Suyunu çektiğinde küp küp doğranmış domatesler ile biber salçası eklenir. Kıvamı hafif koyulaştığında baharatlar ve tuz ilave edilip birkaç dakika daha pişirilir. Ocaktan almadan önce ince doğranmış fesleğen yaprakları ilave edilip iyice harmanlanır ve ocaktan alınır.
Yaklaşık 4-5 litre suda 9 dakika arasıra karıştırılarak haşlanan Mafaldine, süzülür ancak sudan geçirilmez. Arzu ettiğiniz yağı tencerede ısıttıktan sonra Mafaldine ilave edilir, üzerine hafifçe tuz gezdirilir. Hazırladığınız Mafaldine’ i servis tabağına aldıktan sonra, üzerine Fesleğenli Tavuk Sos ilave edilip sıcak olarak servis edilir.