Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Antalya'da elektrikli ısıtıcı ve soba kullanımı uyarısı
Antalya'da elektrikli ısıtıcı ve soba kullanımı uyarısı
Öldürülen köpeğin bir yavrusu daha sağ bulundu
Öldürülen köpeğin bir yavrusu daha sağ bulundu
8 Nisan 2011 Cuma - 16:39

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri: Zeytinyağlı Enginar

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MALZEMELER:


10 tane enginar
2 orta boy patates
2 havuç
10 tane arpacık soğan (yoksa 1 tane büyük kuru soğan)
3-4 tane kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
dere otu
tuz

YAPILIŞI:

Limonlu suyun içinde olan enginarların kenarları temizleyin. Havuç, patates, soğan küçük küçük doğrayın, 1 çay bardağı bezelye ile tencereye koyun ve üstünden aşana kadar su doldurun. Yeterince tuz, kesme şeker ve zeytinyağı ilave edildikten sonra kaynatın.
Ayıklanan enginarları limonlu sudan çıkarın ve yıkayın. Tencerede kaynayan malzemenin içine atın. Üzerine bir limon sıkılır. Enginarlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin (suyunu çekip yağına inmeli). Tencerede soğuduktan sonra, enginarlar parçalanmadan tabağa alın. Kalan malzemeyi enginarlara taksim edin. İsteğe göre üzerine dere otu serpilir.
 
Afiyet olsun!
 

 
AKP'liler Urfalım Restoran'da
 
İşte BDP'nin adayları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETLİ KABAK DOLMASI
Türk Mutfağı'nın vazgeçilmez yemeklerinden biri:Etli Kabak Dolması
DAVUTPAŞA KÖFTESİ
Fırında domates sosuyla pişirilmiş lezzetli bir köfte tarifi.
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI
İçi sebzelerle doldurulmuş vitaminli ve lezzetli bir yemek.
 
KAFESLİ PİLAV
Anayemeklere eşlik edecek tarçın ve kuruyemişli, Kafesli Pilav tarifi.
KREMALI MANTARLI TAVUK
İster yemek, ister makarnanıza sos olarak kullanabileceğiniz, lezzetli bir tarif.
ORMAN KEBABI
Bahçenin en renkli sebzeleriyle harika bir et yemeği.
 
ŞEHRİYELİ TAVUK
Eti sebzeli ve soslu sevenler için, lezzetli bir Şehriyeli Tavuk tarifi.
FIRINDA SEBZELİ KARİDES GÜVEÇ
Ana yemeklere eşlik edecek lezzetli bir güveçte karides tarifi.
İÇLİ KÖFTE
Türk Mutfağı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri, İçli Köfte
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva