Malzemeler
İçi İçin:
½ Kg Yağlı Kıyma
5 Adet Soğan (ince doğranmış)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Pulbiber
100 gr Ceviziçi
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz
Dışı İçin:
½ Kg İki Kere Çekilmiş Yağsız Kıyma
250 gr İnce Bulgur
Biraz Tuz
1 Adet Rendelenmiş Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
Sos İçin:
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Tatlı Kaşığı Salça
1.5 Su Bardağı Su
Tuz
HAZIRLANIŞI
Önce içli köftenin içini hazırlayın. Bir tencerede yağ tuz soğan ve kıymayı kavurun. Soğanlar sararınca biberleri ve ceviz içini ilave edin. Bir müddet hepsini kavurun. Daha sonra ocaktan indirip soğumaya bırakın. Daha sonra dış malzemeyi hazırlayın. Tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. (Yoğururken elinizi suyla sürekli ıslatın)
Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Dış eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirin.
Donmaya bıraktığımız iç malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar alıp içine koyun ve yuvarlayıp kapatın. Tencerede yağı eritin. Salça ve su ilave edin. Kaynayınca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haşlayın.