Sosu için:
150 gram mantar
2 adet iri domates
3 yemek kaşığı sıvı Yağ
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Yapılışı:
Geniş bir tencereye su koyup kaynatılır.
Tuz, sıvı yağ ilave edilerek makarnalar eklenir.
10 dakika haşlanır ve suyu süzülür.
Ayrı bir tencerede sıvı yağda ince doğranmış mantarlar sotelenir.
Rendelenmiş domatesler katılarak 5 dakika daha kavrulur.
İnce kıyılmış sarımsak, dereotu, kimyon, tuz ve karabiber eklenerek 2 dakika ateşte tutulur.
Servis tabağına alınmış spagettinin üzerine sıcak sos dökülerek afiyetle yenir.
Afiyet olsun…