Terbiyeli Palamut Tava
2 porsiyon
Malzemeler
1 adet temizlenmiş ve dilimlenmiş palamut balığı
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
3 çorba kaşığı limon suyu
1’er çay kaşığı kuru kekik, kuru fesleğen, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
1 çay bardağı mısır unu
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
1.Önce derin bir kapta soğan rendesini, limon suyunu ve diğer baharatları iyice karıştırın. Daha sonra palamut dilimlerini bu karışımla harmanlayın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
2.Teflon tavada yağı iyice ısıtın ve terbiye edilmiş palamut dilimlerini mısır ununa bulayarak yağda kızartın. Bol yeşillikli salata ve soğan halkaları ile servis yapın.
Not: Palamut balığı ekim ayında çok lezzetli olur. Daha yağlanmadığı için de tavası yapılır.
Afiyet olsun…