Malzemeler
1 kilo yarım yağlı kıyma
1 kilo kıymayı orta ateşte 10 dakika kadar kavurun. Kıyma suyunu bırakacak. Sonra ince ince doğradığınız 5 adet soğanı kavurduğunuz kıymaya ekleyin ve ateşi kısığa alın. İyice eriyene kadar, yaklaşık 30-40 dakika kadar kavurun. Buradaki püf nokta, kavururken kıymayı zaman zaman karıştırmak böylece her tarafı ateşin ısısında eşit şekilde pişecek. Kıymanız nefis et döner kokusu yaymaya başlayacak ve iştah kabartacaktır. Kavurma işleminiz bittikten sonra 2 tutam tuz ve karabiberi ekleyin. Kıymanız hafif soğuduktan sonra 1 bağ maydanozu ince ince kıyıp ilave edin.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |