Malzemeler:
- 250gr kuzu kuşbaşı
- 200gr taze fasülye
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy patlıcan
- 4 sivri biber
- 2 orta boy kabak
- 2 büyük domates
- 2 orta boy soğan
- 4 kaşık tereyağ
- tuz, karabiber
Yapılışı: Önce soğanları soyup ortadan ikiye bölün, fasülyeleri ayıklayıp ikiye bölün, iki dakika kadar haşlayıp süzün, kabaklarıda kazıyıp önce enine sonra boyuna doğru kesin ve çekirdek kısımlarını bıçakla çıkarın, patlıcanlarıda soyup aynı kabaklar gibi hazır edin. Siriberleri temizleyip iri parçalar halinde doğrayın, patatesleride soyup parmak biçiminde uzunca doğrayıp yıkayıp süzün, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri zar halinde doğrayın. Hazırladığınız bu malzemeyi şu sırayla güveç kabınıza yada fırın tencerenize dizin. En alta etleri üzerine patates, patlıcan, biber, kabak, soğan ve domatesleri koyup tuzunu ve karabiberini ekleyin. Erittiğiniz tereyağını güveçteki malzemenin üzerine gezdirin fırına sürün, 1 saat kadar pişirin fırından alın sıcak servis yapın.