Antalya'da bıçaklı kavga: 1 yaralı
Antalya'da bıçaklı kavga: 1 yaralı
Antalya'da eşitlik, empati ve güvenle yerel dönüşüm
Antalya'da eşitlik, empati ve güvenle yerel dönüşüm
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakim karşısında
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakim karşısında
Pınar Deniz'den oğlu Fikret Hakan'la ilk paylaşım
Pınar Deniz'den oğlu Fikret Hakan'la ilk paylaşım
29 Nisan 2025 Salı - 13:29

Gerçeği Kadar Leziz: Yalancı Mantı Tarifi

Klasik mantı tariflerinde el açması hamurları hazırlamak ayrı, içlerini kıyma ile doldurmak ayrı bir yetenek. Bu kadar zahmete zamanım yok ama mantı tarifleri yapmaya da niyetim var diyenler için yalancı mantı tarifimiz geliyor. Kolay mantı tarifini de farklı bir yöntemle denemeyi ihmal etmeyin.

Gerçeği Kadar Leziz: Yalancı Mantı Tarifi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yufkalarınız hazırsa, başlayalım yalancı mantı tarifimize! Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç Harcı İçin:

  • 400 gram kıyma

  • 1 adet kuru soğan

  • 1/3 demet maydanoz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1,5 çay kaşığı tuz

Yağlamak İçin:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 çay kaşığı kuru nane

  • 2 su bardağı sıcak su

Yoğurt Sos İçin:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 diş sarımsak

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

  • 1 tutam kıyılmış maydanoz

Yalancı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin.

  2. Bir adet yufkayı yarıya kesin. Yanlarından içe doğru katlayalım. İç harcınızı şerit şeklinde yerleştirin.

  3. Rulo şeklinde sarın ve kalıbınızın derinliğine göre kesin.

  4. Fırın kabını yağlayın ve ruloları dik bir şekilde dizin.

  5. Üzerlerini de fırçayla sıvı yağ ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin.

  6. Sosu için tencereye salça, su, sıvı yağ ve naneyi koyup 5 dakika kıvam alana kadar pişirin.

  7. Fırından çıkan mantıların üzerine sosu gezdirin. 15 dakika daha fırına verin.

  8. Üzerine yoğurt sos gezdirin. Sos tenceresinde tereyağı ve toz kırmızı biberi yakın ve yoğurt sosun üzerine gezdirip maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun!

 
Pakistan'da yakıt tankeri patladı: 2 ölü, 56 yaralı
 
Antalya Markalar Kongresi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En Garanti Tarif: Tas Kebabı
Suyuna ekmek banılacak yemekleri sevenler ve etten vazgeçemeyenler için ...
Çocukların sevgilisi: Fırında sebzeli köfte tarifi
Çocukken makarna tek başına yenmezdi, yanına mutlaka köfte konurdu. Şimdi ...
Tek bir malzemeyle muhteşem kurabiyenin sırrı
Son yılların en popüler mutfak aletlerinden biri olan hava fritözleri, ...
 
Yavaş yemek sağlık için neden faydalı?
Yemek yeme hızımız, sindirim ve yemek tatmininden kilo kontrolü ve genel ...
Etlisine Rakip: Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Türk mutfağının en sevilen kebaplarından biri olan çökertme kebabı, bu ...
Gıdanı tanı: Mucize besin pancar
Latince adı beta vulgaris olan bu kök sebzenin tarihi, Akdeniz kıyılarında ...
 
Ayın gastronomi akımı: Glütensiz beslenme yolculuğu
Son yıllarda gastronomi dünyasında glütensiz beslenme giderek daha fazla ilgi görüyor.
Yüksek yağlı yiyecekler kaygıya ve depresyona neden oluyor
BİLİM insanları, yüksek yağlı yiyeceklerin kaygıya ve depresyona neden olduğunu açıkladı.
Antalya reçellerinin tarifleri kitap oldu
ANTALYA'nın yemek kültürü arasında önemli bir yeri olan Antalya'ya özgü ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Deprem kahinleri
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bugün 23 Nisan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Antalya’dan hikayeler…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 7 Nisan'da Merkür, 13 Nisan'da Venüs Balık burcunda ileri hareketine ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva