Yufkalarınız hazırsa, başlayalım yalancı mantı tarifimize! Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
4 adet yufka
İç Harcı İçin:
400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1/3 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Yağlamak İçin:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kuru nane
2 su bardağı sıcak su
Yoğurt Sos İçin:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tutam kıyılmış maydanoz
Yalancı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
İç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin.
Bir adet yufkayı yarıya kesin. Yanlarından içe doğru katlayalım. İç harcınızı şerit şeklinde yerleştirin.
Rulo şeklinde sarın ve kalıbınızın derinliğine göre kesin.
Fırın kabını yağlayın ve ruloları dik bir şekilde dizin.
Üzerlerini de fırçayla sıvı yağ ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
Sosu için tencereye salça, su, sıvı yağ ve naneyi koyup 5 dakika kıvam alana kadar pişirin.
Fırından çıkan mantıların üzerine sosu gezdirin. 15 dakika daha fırına verin.
Üzerine yoğurt sos gezdirin. Sos tenceresinde tereyağı ve toz kırmızı biberi yakın ve yoğurt sosun üzerine gezdirip maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |