Antalya'da ormanlara giriş yasaklandı
Antalya'da ormanlara giriş yasaklandı
Akdeniz Üniversitesi'nde 5. Geleneksel Çocuk Şenliği
Akdeniz Üniversitesi'nde 5. Geleneksel Çocuk Şenliği
Oyuncu Yavuz Çetin son yolculuğuna uğurlandı
Oyuncu Yavuz Çetin son yolculuğuna uğurlandı
Annesini kaybeden Tarkan'dan ilk paylaşım
Annesini kaybeden Tarkan'dan ilk paylaşım
25 Nisan 2025 Cuma - 11:12

Çocukların sevgilisi: Fırında sebzeli köfte tarifi

Çocukken makarna tek başına yenmezdi, yanına mutlaka köfte konurdu. Şimdi bu tarif o zamanlara olan özleminize bir selam olsun. Sofrayı çocukluğunuzun sevgilisi domatesli köfte ve makarnaya ayırın ama içine biraz sebze ve fesleğen yaprakları da girsin. Afiyetler olsun şimdiden.

Çocukların sevgilisi: Fırında sebzeli köfte tarifi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Malzemeler

Fırında Sebzeli Köfte Köftesi İçin:

  • 500 gram dana kıyma

  • 1 adet yumurta

  • 1 adet rendelenmiş soğan

  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı galeta unu

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı kekik

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

  • 1 çay kaşığı karbonat

Fırında Sebzeli Köfte Sebzeler İçin:

  • 2 adet patlıcan

  • 1 adet büyük boy kabak

  • 2 adet kapya biber

  • 3 adet yeşil biber

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

  • 2 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

  • 1ç ay kaşığı tuz

Fırında Sebzeli Köfte Sosu İçin:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)

  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Sebzeli Köfte Tarifinin Püf Noktası

Sosa dilerseniz farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Fırında sebzeli köfte için geniş bir kaba kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsağı alın. Galeta unu, sıvı yağ ve baharatları ekleyin. Tüm malzemeleri yoğurarak köfte harcını oluşturun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Hazır olan köfteleri buzdolabına dinlenmeye bırakın.

  2. Patlıcan ve kabağı alacalı soyup halka halka doğrayın. Kapya ve yeşil biberleri de iri iri doğrayın. Geniş bir kapta doğranmış sebzeleri zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve baharatlarla harmanlayın.

  3. Sebzeleri fırın tepsisine alın. 200 derece de 15 dakika kadar kızartın.

  4. Küçük bir kapta biber salçası, domates salçası, sıcak su, yağ ve tuzu karıştırarak sosu hazırlayın.

  5. Fırın kabına sebzeleri ve köfteleri sırayla dizin. Hazırladığınız sosu her tarafına eşit şekilde gezdirin.

  6. Önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 35-40 dakika, sebzeler yumuşayıp köfteler kızarana kadar pişirin.

  7. Fırında sebzeli köfte hazır. Afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Köfte Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz fırınlarken, kaşar peyniri ilave edebilir ve yemeğinizi lezzetlendirebilirsiniz. 

 
O marka fosil yakıtlı modelleri elektrikliye çevirecek
 
Annesini kaybeden Tarkan'dan ilk paylaşım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tek bir malzemeyle muhteşem kurabiyenin sırrı
Son yılların en popüler mutfak aletlerinden biri olan hava fritözleri, ...
Yavaş yemek sağlık için neden faydalı?
Yemek yeme hızımız, sindirim ve yemek tatmininden kilo kontrolü ve genel ...
Etlisine Rakip: Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Türk mutfağının en sevilen kebaplarından biri olan çökertme kebabı, bu ...
 
Gıdanı tanı: Mucize besin pancar
Latince adı beta vulgaris olan bu kök sebzenin tarihi, Akdeniz kıyılarında ...
Ayın gastronomi akımı: Glütensiz beslenme yolculuğu
Son yıllarda gastronomi dünyasında glütensiz beslenme giderek daha fazla ilgi görüyor.
Yüksek yağlı yiyecekler kaygıya ve depresyona neden oluyor
BİLİM insanları, yüksek yağlı yiyeceklerin kaygıya ve depresyona neden olduğunu açıkladı.
 
Antalya reçellerinin tarifleri kitap oldu
ANTALYA'nın yemek kültürü arasında önemli bir yeri olan Antalya'ya özgü ...
Antalya'da 'Menü' denetimlerinde ceza yağdı
TÜRKİYE'de en çok menü denetiminin yapıldığı Antalya'da, yıl başından ...
Portakalla 101 çeşit yemek yapıldı
ANTALYA'da portakal üreticisini desteklemek için tescilli Finike portakalından ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bugün 23 Nisan
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Anadolu uyanıyor
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Antalya’dan hikayeler…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 7 Nisan'da Merkür, 13 Nisan'da Venüs Balık burcunda ileri hareketine ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva