Antalya'da güvenli yapılar için yeni denetim modeli
Antalya'da güvenli yapılar için yeni denetim modeli
Antalya'da çocuklara bayram hediyesi 'Rapunzel'
Antalya'da çocuklara bayram hediyesi 'Rapunzel'
Antalyalı tekvandocu İpek, Avrupa'da zirveyi hedefliyor
Antalyalı tekvandocu İpek, Avrupa'da zirveyi hedefliyor
Antalya'da 3 gün işkence edilmişti! O rapora isyan etti
Antalya'da 3 gün işkence edilmişti! O rapora isyan etti
24 Nisan 2025 Perşembe - 08:12

Tek bir malzemeyle muhteşem kurabiyenin sırrı

Son yılların en popüler mutfak aletlerinden biri olan hava fritözleri, yalnızca ana yemekler için değil, tatlı krizlerini hızlıca bastırmak için de harika bir seçenek. Peki kıvamı müthiş ve sadece 7 dakikada hazır olacak bir tarif olduğunu biliyor musunuz? İşte o damak çatlatan o tarif...

Tek bir malzemeyle muhteşem kurabiyenin sırrı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Klasik fırınlara göre daha küçük ve hızlı pişirme sağlayan hava fritözleri, özellikle kurabiye gibi küçük porsiyonlu tatlılar için ideal. Peki kurabiyenizi daha yoğun, nemli ve çiğnenebilir hale getirmek ister misiniz? Cevabınız evetse, tek yapmanız gereken hamura esmer şeker eklemek.

Esmer şekerin içinde bulunan melas, kurabiye hamuruna hem daha fazla nem kazandırıyor hem de pişirme esnasında yayılmayı engelleyerek daha kalın ve tok kurabiyeler elde etmenizi sağlıyor.

Üstelik bu sayede hava fritözünüzde daha fazla kurabiye pişirebiliyorsunuz çünkü kurabiyeler yayılmadığı için daha az yer kaplıyor.

HIZLI VE YUMURTASIZ TARİF

Ünlü yemek yazarı Arman Liew, hava fritözünde pişirilen kurabiyelerin sadece yedi dakikada hazır olduğunu belirtiyor. Üstelik bu tarifte yumurta kullanılmıyor! Liew'in tarifine göre kurabiyeler dışı hafif çıtır, içi ise yumuşacık oluyor.

Malzemeler:

  • 350 gram un
  • 63 gram tereyağı
  • 94 gram esmer şeker
  • 61 gram beyaz şeker
  • 31 gram şekersiz badem sütü
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 340 gram çikolata parçası

Hazırlanışı:

Önce kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı, esmer ve beyaz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından badem sütü ve vanilya özünü ekleyin. Kuru malzemeleri bu karışıma ilave edin ve son olarak çikolata parçalarını hamura katın.

Hazırladığınız hamurdan 12 adet eşit boyutta kurabiye topu oluşturun. Hava fritözünüzün sepetini pişirme kağıdı ile kaplayın ve 3-4 kurabiye topunu aralıklı şekilde dizin. 170°C'de yaklaşık 7 dakika pişirin. Piştikten sonra kurabiyeleri sepette 5 dakika kadar dinlendirin, ardından soğuması için tel ızgaraya alın.

İpuçları:

  • Daha kalın kurabiyeler için hamuru en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Kurabiyelerin pişerken yayılmasına alan bırakın.
  • Her fritöz farklı çalışabilir; kurabiyeler tam pişmemişse 1 dakikalık aralıklarla pişirmeye devam edin.

Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, kurabiye severlerin favorisi olacak gibi görünüyor. Üstelik hava fritözü sayesinde mutfakta geçirdiğiniz süre minimuma iniyor!

 
Dövme kanser riskini artırıyor
 
Konut kredisinde rekor kırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavaş yemek sağlık için neden faydalı?
Yemek yeme hızımız, sindirim ve yemek tatmininden kilo kontrolü ve genel ...
Etlisine Rakip: Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Türk mutfağının en sevilen kebaplarından biri olan çökertme kebabı, bu ...
Gıdanı tanı: Mucize besin pancar
Latince adı beta vulgaris olan bu kök sebzenin tarihi, Akdeniz kıyılarında ...
 
Ayın gastronomi akımı: Glütensiz beslenme yolculuğu
Son yıllarda gastronomi dünyasında glütensiz beslenme giderek daha fazla ilgi görüyor.
Yüksek yağlı yiyecekler kaygıya ve depresyona neden oluyor
BİLİM insanları, yüksek yağlı yiyeceklerin kaygıya ve depresyona neden olduğunu açıkladı.
Antalya reçellerinin tarifleri kitap oldu
ANTALYA'nın yemek kültürü arasında önemli bir yeri olan Antalya'ya özgü ...
 
Antalya'da 'Menü' denetimlerinde ceza yağdı
TÜRKİYE'de en çok menü denetiminin yapıldığı Antalya'da, yıl başından ...
Portakalla 101 çeşit yemek yapıldı
ANTALYA'da portakal üreticisini desteklemek için tescilli Finike portakalından ...
Antalya'nın ünlü restoranı Dünya'da ilk 50'de...
Taste Atlas’ın her yıl güncellediği "Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları" ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bugün 23 Nisan
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Anadolu uyanıyor
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Antalya’dan hikayeler…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 7 Nisan'da Merkür, 13 Nisan'da Venüs Balık burcunda ileri hareketine ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva