Kumluca'da 'Yörük Göçü' coşkusu
Kumluca'da 'Yörük Göçü' coşkusu
Antalya, Dünya Turizm Kongresi'ne aday
Antalya, Dünya Turizm Kongresi'ne aday
Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayıma güveniyorum
Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayıma güveniyorum
İran'da patlama: 4 ölü, 516 yaralı
İran'da patlama: 4 ölü, 516 yaralı
26 Nisan 2025 Cumartesi - 11:40

En Garanti Tarif: Tas Kebabı

Suyuna ekmek banılacak yemekleri sevenler ve etten vazgeçemeyenler için bir klasiktir tas kebabı tarifi. Kuşbaşı dana etiyle yapılan en güzel yemeklerden olan, sulu et yemeklerinin en sevileni tas kebabında etleri yumuşacık, lokum gibi pişiriyoruz. 

En Garanti Tarif: Tas Kebabı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Suyuna ekmek banılacak yemekleri sevenler ve etten vazgeçemeyenler için bir klasiktir tas kebabı tarifi. Olmazsa olmazı dana eti, soğan ve suyuna lezzet veren salçadır. Daha da bereketli ve doyurucu hale gelmesi adına içerisine patates ve havuç gibi kök sebzeler eklenir.

Kuşbaşı dana etiyle yapılan en güzel yemeklerden olan, sulu et yemeklerinin en sevileni tas kebabında etleri yumuşacık, lokum gibi pişiriyoruz. 

Ayrıca sevdiğiniz baharatları eklemek ve lezzetine lezzet katmak elinizde. Tas kebabını çok sayıda rendelenmiş kuru soğan, salça ve belli başlı baharatlar ile de hazırlayanlar var, yok değil. Belki siz onlardan birisiniz ama tarifi bir de böyle deneyin, yorumlarınızı bizlerle paylaşın.

Küçük bir hatırlatma: Yanına da pirinç pilavı yapmayı unutmayın.

Malzemeler

  • 800 gram kuşbaşı dana eti

  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 adet orta boy kuru soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 2 adet orta boy patates

  • 1 adet orta boy havuç

  • 3 su bardağı sıcak su

  • 4 adet tane karabiber

Tas Kebabı Tarifinin Püf Noktası

  • Arzuya göre yemeğin suyuna bir parça daha kıvam verecek olan unu kullanmayabilir, kıvamı sadece patatesin nişastası ile yakalayabilirsiniz.
  • Kuru soğanı rendeledikten sonra kullanabilir, salça yerine rendelenmiş domates tercih edebilirsiniz.

Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tas lkebabını hazırlamak için önce 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede kızdırın. Üzerine 800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.

  2. Yemeklik doğranmış 1 adet soğanı ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra etlerle beraber kavurmaya devam edin.

  3. Bu aşamada ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın.

  4. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küp doğranmış patates, 1 adet küp doğranmış havuç ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 3 su bardağı su ilave edin.

  5. Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.

  6. Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Tas kebabı hazır. Afiyetler olsun!

Tas Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi

  • İlk olarak yüksek ateşte renk alana kadar kavuracağınız dana etlerini öncelikle kendi suyunda pişirin.
  • Sosun berrak olması için bu esnada yüzeye çıkan kahverengi köpük kısımlarını tencereden alın.

Tas Kebabı Tarifinin Servis Önerisi

Pirinç pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

Gerçek Tas Kebabı Nasıl Yapılır?

En iyi tas kebabını yapmak için mutlaka orta yağlı kuşbaşı dana eti kullanmalısınız. Gerçek tas kebabına lezzet veren bir diğer malzeme ise patatesler. Yemeğe eklemek yerine kızartarak da hazırlayabilirsiniz. Yaklaşık 1 saat limonlu ve tuzlu suda beklettikten sonra patatesleri kurulayıp kızartırsanız hem patatesler yağ çekmeyecek hem de tas kebabının tadını bozmayacak.

Tas Kebabının Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

Tas kebabında kullanacağınız kuşbaşı dana etini iyi seçmeniz oldukça önemli. Orta yağlı kuşbaşı dana eti kullanmanız iyi sonuç almanızı sağlar.

Tencerede Tas Kebabı Nasıl Yapılır?

Tas kebabını hızlıca pişirmek için düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Tencerede yavaşça pişecek tas kebabı için ilk olarak dana etlerini yüksek ateşte renk alana kadar kavurun. Daha sonra dana etlerinin kendi suyunda pişmesini sağlayın.

 
Bağışıklık sistemi, insanların ruh halini etkiliyor
 
15’inci Türk Alman Jinekoloji Kongresi Antalya'da yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocukların sevgilisi: Fırında sebzeli köfte tarifi
Çocukken makarna tek başına yenmezdi, yanına mutlaka köfte konurdu. Şimdi ...
Tek bir malzemeyle muhteşem kurabiyenin sırrı
Son yılların en popüler mutfak aletlerinden biri olan hava fritözleri, ...
Yavaş yemek sağlık için neden faydalı?
Yemek yeme hızımız, sindirim ve yemek tatmininden kilo kontrolü ve genel ...
 
Etlisine Rakip: Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Türk mutfağının en sevilen kebaplarından biri olan çökertme kebabı, bu ...
Gıdanı tanı: Mucize besin pancar
Latince adı beta vulgaris olan bu kök sebzenin tarihi, Akdeniz kıyılarında ...
Ayın gastronomi akımı: Glütensiz beslenme yolculuğu
Son yıllarda gastronomi dünyasında glütensiz beslenme giderek daha fazla ilgi görüyor.
 
Yüksek yağlı yiyecekler kaygıya ve depresyona neden oluyor
BİLİM insanları, yüksek yağlı yiyeceklerin kaygıya ve depresyona neden olduğunu açıkladı.
Antalya reçellerinin tarifleri kitap oldu
ANTALYA'nın yemek kültürü arasında önemli bir yeri olan Antalya'ya özgü ...
Antalya'da 'Menü' denetimlerinde ceza yağdı
TÜRKİYE'de en çok menü denetiminin yapıldığı Antalya'da, yıl başından ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bugün 23 Nisan
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Anadolu uyanıyor
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Antalya’dan hikayeler…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 7 Nisan'da Merkür, 13 Nisan'da Venüs Balık burcunda ileri hareketine ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva