Suyuna ekmek banılacak yemekleri sevenler ve etten vazgeçemeyenler için bir klasiktir tas kebabı tarifi. Olmazsa olmazı dana eti, soğan ve suyuna lezzet veren salçadır. Daha da bereketli ve doyurucu hale gelmesi adına içerisine patates ve havuç gibi kök sebzeler eklenir.
Kuşbaşı dana etiyle yapılan en güzel yemeklerden olan, sulu et yemeklerinin en sevileni tas kebabında etleri yumuşacık, lokum gibi pişiriyoruz.
Ayrıca sevdiğiniz baharatları eklemek ve lezzetine lezzet katmak elinizde. Tas kebabını çok sayıda rendelenmiş kuru soğan, salça ve belli başlı baharatlar ile de hazırlayanlar var, yok değil. Belki siz onlardan birisiniz ama tarifi bir de böyle deneyin, yorumlarınızı bizlerle paylaşın.
Küçük bir hatırlatma: Yanına da pirinç pilavı yapmayı unutmayın.
Malzemeler
800 gram kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
3 su bardağı sıcak su
4 adet tane karabiber
Tas Kebabı Tarifinin Püf Noktası
Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Tas lkebabını hazırlamak için önce 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede kızdırın. Üzerine 800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Yemeklik doğranmış 1 adet soğanı ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra etlerle beraber kavurmaya devam edin.
Bu aşamada ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın.
Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küp doğranmış patates, 1 adet küp doğranmış havuç ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 3 su bardağı su ilave edin.
Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.
Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Tas kebabı hazır. Afiyetler olsun!
Tas Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi
Tas Kebabı Tarifinin Servis Önerisi
Pirinç pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
Gerçek Tas Kebabı Nasıl Yapılır?
En iyi tas kebabını yapmak için mutlaka orta yağlı kuşbaşı dana eti kullanmalısınız. Gerçek tas kebabına lezzet veren bir diğer malzeme ise patatesler. Yemeğe eklemek yerine kızartarak da hazırlayabilirsiniz. Yaklaşık 1 saat limonlu ve tuzlu suda beklettikten sonra patatesleri kurulayıp kızartırsanız hem patatesler yağ çekmeyecek hem de tas kebabının tadını bozmayacak.
Tas Kebabının Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Tas kebabında kullanacağınız kuşbaşı dana etini iyi seçmeniz oldukça önemli. Orta yağlı kuşbaşı dana eti kullanmanız iyi sonuç almanızı sağlar.
Tencerede Tas Kebabı Nasıl Yapılır?
Tas kebabını hızlıca pişirmek için düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Tencerede yavaşça pişecek tas kebabı için ilk olarak dana etlerini yüksek ateşte renk alana kadar kavurun. Daha sonra dana etlerinin kendi suyunda pişmesini sağlayın.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |