Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Antalya'da elektrikli ısıtıcı ve soba kullanımı uyarısı
Antalya'da elektrikli ısıtıcı ve soba kullanımı uyarısı
Öldürülen köpeğin bir yavrusu daha sağ bulundu
Öldürülen köpeğin bir yavrusu daha sağ bulundu
29 Mart 2011 Salı - 11:47

DAVUTPAŞA KÖFTESİ

Fırında domates sosuyla pişirilmiş lezzetli bir köfte tarifi.

DAVUTPAŞA KÖFTESİ
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Malzemeler:
  • 2 soğan, rendelenmiş veya robotta doğranmış
  • 750gr kıyma
  • Tuz ve karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 100gr dolmalık fıstık
  • Ayçiçek yağı
  • 1kg domates, soyulmuş
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 diş sarımsak
Hazırlanması:
  1. Soğanları rendeleyip veya doğrayıp sularını süzdürün. Geniş bir kaseye soğanları, kıymayı, tuzu, karabiberi, tarçını ve yenibaharı ilave edip yoğurun.
  2. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle yuvarlayıp ortasını açın ve boşluğa 2-3 dolmalık fıstık koyup kapatın. 
  3. Bir tabağa sıvı yağı koyun. Köfteleri yağda yuvarlayıp fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  4. Bu arada domatesleri soyun, robotta veya blendırda püre haline getirin. Tuz, karabiber, şeker ve kullanıyorsanız sarımsağı ilave edin. İsterseniz bir limonun suyu ve pulbiber de ilave edebilirsiniz. Bu karışımı köftelerin üzerine dökün ve 35 dakika daha -bir defa köfteleri çevirerek- pişirin.
 

Afiyet Olsun!

 
Efsane kitaplara yeni basım
 
İşte Alper Demirbaş'ın kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI
İçi sebzelerle doldurulmuş vitaminli ve lezzetli bir yemek.
KAFESLİ PİLAV
Anayemeklere eşlik edecek tarçın ve kuruyemişli, Kafesli Pilav tarifi.
KREMALI MANTARLI TAVUK
İster yemek, ister makarnanıza sos olarak kullanabileceğiniz, lezzetli bir tarif.
 
ORMAN KEBABI
Bahçenin en renkli sebzeleriyle harika bir et yemeği.
ŞEHRİYELİ TAVUK
Eti sebzeli ve soslu sevenler için, lezzetli bir Şehriyeli Tavuk tarifi.
FIRINDA SEBZELİ KARİDES GÜVEÇ
Ana yemeklere eşlik edecek lezzetli bir güveçte karides tarifi.
 
İÇLİ KÖFTE
Türk Mutfağı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri, İçli Köfte
FIRINDA KUZU PİRZOLA
Baharatlarla tatlandırılmış lezzetli bir pirzola tarifi.
CIZ BIZ KÖFTE
Köftesini ızgarada sevenler için kolay bir tarif.
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva