Türklerde, kültürün önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı, “Türkler olarak insana olan sevgimiz, saygımız ahilik ve ticarette vücut buluyor. Ahilik çok güzel bir gelenek olmanın yanında, kendi kendini denetleyen, bir hata olursa da kendi içinde tedbirini alan bir teşkilattır. Bu da Türklerin insana olan sevgisi ve saygısından kaynaklanıyor" dedi.
YAZILI OLMAYAN KURALLAR
Türkiye'de ticaret kültürünün, Ahilik diye tabir edilen iş ahlakından geldiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Yazılı olmayan iş ahlakı, toplumsal ahlak, işinizle ilgili toplumun sizden beklediği kural ve kaidelerle yetişiyorsunuz. Ustanız da çok kıymetli, ondan öğrendiğinizi bir sonraki nesle aktarıyoruz. Her meslek grubunun kendine has, yazılı olmayan kuralları var. Anadolu'da bu kültür yaşamaya devam ediyor. Gelenekler ve görenekler milletimizin, devletimizin büyüklüğünün en büyük göstergesidir. Bu yüzden Ahilikle ilgili tüm geleneksel yapıların devam etmesi gerekmektedir. Buruk bir şekilde kutladığımız Ahilik haftamız kutlu olsun" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, 59 yılı aşkın süredir lüppe ustası olarak çalışan Ahmet Şat (68) 'Yılın Ahisi', otomotiv ustası Ali Çolakoğlu (20) 'Yılın Kalfası', kuaför Ünal Dilsiz (17) ise 'Yılın Çırağı' seçildi. Ahmet Şat'a Ahilik Kaftanı, Vali Yazıcı tarafından giydirildi. Törende 'Yılın Ahi Adayları'na plaket ve belgeleri Vali Yazıcı ve Adlıhan Dere tarafından takdim edildi.
ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |