İÇTUR'a Antalya'dan vergi ödülü
İÇTUR'a Antalya'dan vergi ödülü
Antalya'da küçük sanatseverlere özel opera 'Rapunzel'
Antalya'da küçük sanatseverlere özel opera 'Rapunzel'
Türkülerde huzur buldular
Türkülerde huzur buldular
AGC'de İdris Taş güven tazeledi
AGC'de İdris Taş güven tazeledi
14 Ekim 2024 Pazartesi - 08:28

Türkiye'yi zorlamayın

Turgut Güngör

Türkiye yi zorlamayın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yapmayın, bu güzel vatana yazık etmeyin. Aklınıza gelen her sözü söylemeyin. Siyasetçiler, politikacılar, yoksul halkın yararına değil kendi çıkarlarına veya zenginlerin lehine çalışanlar, Türkiye Cumhuriyeti devletine hakarete varan söz edenler, ülkeyi bölmeye kalkanlar, yabancılarla, düşmanlarla işbirliği içinde olanlar size söylüyorum.

İşsizlerin sayısı her gün artarken, emekliler geçim sıkıntısı çekerken, işçiler güvencesiz asgari ücretle çalışırken, göçmenler ve sığınmacılar el üstünde tutulurken Ankara'dakiler neler yapıyor?  Yerel seçim sonrası halk için alınan bir karar duymadık, görmedik, öğrenmedik. Enflasyon gerçek anlamda patlarken, yoksul halk nefes almaya çabalarken, TÜİK sahte rakamlarla olumlu tablo çizmeye çalışıyor. Hayat pahalılığı insanları çaresiz ve mutsuz yaparken, aldatma rakamlar vererek göz boyamanın kime ne yararı var?

4. KEZ CUMHURBAŞKANI

Anayasa değişikliği en üst perdeden seslendiriliyor. TBMM Başkanı yüksek sesle Anayasanın ilk 3 maddesini değiştirmeyi dile getiriyor. Oysa, o ilk üç maddenin Anayasamıza göre değiştirilmesi, teklif dahi edilemez. Meclis başkanı, titrek bir ses tonuyla yaptığı konuşmada,  "tarafsız olma/kalma" özelliğini yitirdi. Başkan öyle bir kelime oyunu yaptı ki, herkesi şaşırttı. Türkiye binbir sorunla cebelleşirken Numan Kurtulmuş'un bu sürpriz çıkışı haklı olarak ciddiye alındı ve eleştirildi. 

Anayasamız diyor ki: İlk üç madde değiştirilemez. Değiştirilmesi teklif edilemez.

Yeni bir anayasa hazırlığı yapan ve bunu her zeminde dile getiren "Cumhur ittifakı" üyelerinin gerçek amacı, Recep Tayyip Erdoğan'a 4. kez Cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunu açmaktır. DEM partisine yeni bir "açılım" veya "barış süreci" önerisi yapılması da bu operasyonun ana eksenidir.

KÜRTLERİN İSTEKLERİ

Kürt politikacıların esas hedefi Abdullah Öcalan'ın ev hapsine çıkarılması, kazandıkları belediyelere atanan kayyımların görevden alınması, PKK'nın Pişmanlık Yasasından yararlandırılması, müebbet hapis cezası alan militanlara geçici af çıkarılması ve okullarda seçmeli Kürtçe dersi okutulmasıdır. 2012 yılındaki çözüm sürecinde Öcalan'ın devletle anlaştığını, Kürt politikacılar açıkça söylüyor. Ne karşılığında bu anlaşma olacakmış? Silahlar susacak, Kürtler başkanlık sistemini destekleyecek ve Erdoğan'a oy verecekmiş. Altan Tan bu konuda çok iddialı konuşuyor, "aksini iddia eden varsa ortaya çıksın" diyerek, adeta meydan okuyor. 

Düne kadar, "Abdullah Öcalan bebek katilidir" diyen MHP, bu gelişmenin neresinde, hangi noktada duruyor? Bildiğimiz ülkücülerin bugün gelinen noktada bu görüntüden uzakta olmasıdır. Oysa Devlet Bahçeli'nin uzattığı el, bugüne kadarki geleneksel milliyetçilikten/ülkücülükten çok uzaktır.

GAZETECİNİN YAZDIKLARI

Gazeteci Batuhan Çolak'ın yazdıkları, tarihi süreçte yaşanan gelişmeler açısından çok ilginçtir:

"Sırrı Sakık, 25 Eylül’de terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest kalmasını öngören kanun teklifine imza atıyor. 1 Ekim’de Meclis açılışında, Devlet Bahçeli ve Sırrı Sakık tokalaşıp ayaküstü sohbet ediyor. Bu görüşmeden tam 1 hafta sonra (8 Ekim 2024) DEM grubu, aralarında Abdullah Öcalan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan PKK yöneticilerinin 'Şartlı salıverilmelerini' kapsayan 110 maddelik kanun tekliflerini Meclis komisyonuna sundu. Normalde ortalık ayağa kalkardı, çıt yok!  Bu gelişmeler karşısında 3 maymunu oynayan Türk siyasetinde bu gece de Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’tan anayasanın 3'üncü maddesi değişebilir mesajlı açıklamalar geldi."

ANAYASA İHLALİ SUÇU

Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile 66. madde Türk ulusu için kırmızı çizgi olarak kabul edilir, tartışması bile yapılamaz ve dokunulmazdır. 

Halkın asıl sorunları gözardı edilerek gündem değiştiriliyor ve gelecekte Türkiye'nin bölünmesine evrilmesi kaçınılmaz bir sürece doğru taşınıyor.  Türkiye Cumhuriyeti, milleti ve devletiyle bölünmez bir bütündür. Atatürk yolundaki Türk milliyetçileri, vatanın korunması uğrunda birlik olarak, Ankara'da haddini aşan öneriler yapanlara gereken cevabı vermek için uyanık olmak zorundadır.

Anayasa'nın 3 maddesi ile ilgili değişiklik önerisi 5237 sayılı Türkiye Türk Ceza Kanunu 309. maddesine göre, "anayasayı ihlal" suçudur. Ankara'daki siyasilere sesleniyorum. Ne olur yapmayın. Tuhaf konuşmayın, akıl almaz önerilerde bulunmayın, düşmanın hevesini kabartacak saçmalıklar yapmayın, Türkiye'yi zorlamayın, bu vatana yazık etmeyin.

 
Damat katliamı; 2 ölü, 2 yaralı
 
Hasta Yatağı & Fiyatları & Modelleri - İlgi Medikal
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Damat katliamı; 2 ölü, 2 yaralı
BALIKESİR’in Edremit ilçesinde Murat Özer, geçimsizlik nedeniyle bir süre ...
Ünlü piyanist Grinko'dan Ankara'da konser
RUS müzisyen, piyanist ve davulcu Evgeny Grinko, Ankara'da konser verdi.
16 yaşındaki genç, dedesini, dedesinin sevgilisini ve bir kişiyi öldürdü
BURSA'nın Orhaneli ilçesindeki bir evde, kendilerinden haber alınamayan Mustafa ...
 
Afyonkarahisar'da 4.4 büyüklüğünde deprem
AFYONKARAHİSAR'ın Sinanpaşa ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde ...
Hazal Kaya: 'Bir senedir şiddete maruz kalıyorum'
Oyuncu Hazal Kaya, bir hayranı tarafından yaklaşık bir yıldır şiddete ...
Ehliyetsiz sürücünün çarptığı Zeynep Nazlı, yaşam savaşı veriyor
BURSA'da, ehliyetsiz sürücü Efe Ş.’nin (18) kullandığı kamyonetle çarptığı ...
 
Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki
Gebze’de 50'ye yakın hayvanın katledilmesinin ardından Tarkan'dan tepki ...
Canlı yayın tacizcisi tutuklandı
Canlı yayında reşit olmayan bir kızı taciz ettiği iddia edilen YouTube ...
15 yaşındaki çocuk, ailesinin husumetlisini öldürdü
EDİRNE'nin İpsala ilçesinde E.K. (15), ailesinin husumet yaşadığı Bekir ...
 
Dursun Gündoğdu
Bu CHP, onları vekil bile yapar
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye'yi zorlamayın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Katliam yasasını geri çekin
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva