Konuya ilişkin Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya İl Müdürü Gökhan Karaca, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Irmak, Gıda ve Yem Şube Müdürü Erdem Özmen, Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Topuz, Antalya Ticaret Borsası Coğrafi İşaretler Danışmanı Dr. Rana Demirer, Kuyucak Mahallesi Muhtarı Şeref Erdoğan, Kuyucak Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Nazmi Erdoğan ve Kuyucaklı üreticiler katıldı.
Coğrafi işaretin, ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden bir kalite işareti olduğu vurgulanan toplantıda, coğrafi işaret tescilinin belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunmasını sağladığının altı çizildi. Toplantıda astım, bronşit, öksürük, romatizma gibi sorunlara faydası olduğu dile getirilen andız pekmezinin, tıbbi ve aromatik faydaları ile eczacılık anlamında kullanımına yönelik araştırma yapılması için Eczacılık Fakültesi ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile de işbirliği yapılmasına karar verildi.
Andız pekmezinin coğrafi işaret tescil süreci ile ilgili yol haritasının belirlenmesi için taraflar 25 Şubat tarihinde tekrar bir araya gelecek.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |