Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin tarım literatürünü globalleştirdiğine dikkat çekildi. Tüm dünyada tarım ve gıda konularında hazırlanan tezlerin aktarıldığı ve diğer ülkelerle paylaşıldığı AGRIS veritabanında artık Türk bilim adamlarının yayınlarının ve tezlerinin de bulunacağı vurgulandı. Bakanlık ve YÖK işbirliği ile verilerin sisteme aktarıldığının ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
"Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından, dünya çapında tarım ve gıda konularında bilgi alışverişini kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuş olan AGRIS, zengin içeriğe sahip açık bir bilgi sistemi. Dünya genelinde araştırmacılar arasında bilimsel bilgi alışverişini sağlayan ve www.fao.org/agris internet adresinde ulaşılabilen AGRIS sisteminde 3 milyondan fazla bibliyografik künye bulunuyor."
-2011'DE 1150 TEZ YÜKLENECEK-
Açıklamada, ulusal ve uluslararası veri girişi yapılan 240 civarında AGRIS merkezi bulunduğu kaydedilirken, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı bünyesinde de "Ulusal AGRIS Merkezi" kurulduğu ifade edildi. Projenin ilk etabında merkezden sisteme bin 150 adet tezin bibliyografik künyesinin aktarılması planlanıyor. Tezlere erişimde veri tabanı kaynağı ise YÖK'ün Tez Merkezi olacak.