Yurttan aldığı 6 yaşındaki kıza gönüllü annelik de yapan bekar Akgüç, sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alıyor, dar gelirli kadınlara yönelik çalışmalarda bulunuyor.
Avukat Özlem Akgüç, mesleğinden arta kalan zamanını spor ve sosyal sorumluluk projeleriyle geçiriyor. Üniversiteden bu yana otomobil yarışlarıyla ilgilenen ve birçok tanınmış ralliciye co-pilotluk yapan Akgüç, her fırsatta soluğu yarış pistinde alıyor. Yarış otomobiliyle trafiğe kapalı yollarda antrenman yapan Akgüç, 6 yılı aşkın süredir profesyonel rallici olarak yarışlara katılıyor. Türkiye'nin ilk kadın ralli pilotlarından Burcu Çetinkaya ve 'Şampiyon' lakaplı Erdal Topçam gibi isimlere co-pilotluk yapan Özlem Akgüç, birincilik kupalarını evinin bir köşesinde sergiliyor. Aynı zamanda at binen, motosiklet kullanan ve yamaç paraşütü yapan Akgüç, "Ailemin beni büyütme tarzı, hayatta hiçbir şeyden korkmamayı öğretti. Mazlumun yanında olmayı ve korkusuzca yaşamayı öğrendim" dedi.
Kimsesiz çocuklar için düzenlenen bir organizasyonda gelinlik defilesine çıkarak mankenlik de yapan Özlem Akgüç, sosyal hizmetler yurdundan aldığı 6 yaşındaki kız çocuğu L.B.'ye de gönüllü annelik yapıyor. Küçük kızla parka giden Akgüç, "Bana anne demesine bayılıyorum. Gönüllü anne olarak bir kız çocuğunun sorumluluğunu üstlenmek ve onunla birlikte zaman geçirmek çok farklı bir duygu. Bunun için kimse sizi zorlayamaz. Bu insanın içinden gelen bambaşka bir duygu. Ben kızım dediğim L. ile birlikte olduğum zaman haftanın tüm yorgunluğunu unutuyorum" diye konuştu.
Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Aile içi şiddete son' adlı projede aktif görev alan Özlem Akgüç, Antalya'da okuma yazma bilmeyen dar gelirli kadınları bilinçlendirme kampanyasını da yürütüyor. Katre Kadın Emeği Derneği'nin yönetiminde olan ve aynı zamanda derneğin de avukatlığını üstlenen Özlem Akgüç, "Burada amaç kocaları tarafından istismar edilen, şiddete maruz bırakılan kadın ve çocuklarını bilinçlendirerek aile içi şiddete son vermek" dedi.
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2009 mezunu Akgüç'e meslektaşları da 'Yardım Meleği' diye sesleniyor.