Pazardan aldığınız ve değerlendirmek istediğiniz pancarları veya haşlayıp buzdolabında muhafaza ettiklerinizi kullanmak için nefis bir tarif.
Sarımsak ve krema ile keskin pancar tadını yumuşatarak hazırladığımız bu çorbanın içimi de yapılışı da çok kolay! Davet sofralarınızın ve akşam yemeklerinizin yeni gözdesi pancar çorbası tarifi için haydi sizi mutfağa alalım!
Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
3 adet pancar (haşlanmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 litre su
1 paket krema
Nasıl Yapılır?
Küçük küpler halinde doğranmış soğanları, zeytinyağında kavurun, ardından doğranmış sarımsakları ekleyin. Soğan ve sarımsağa un ekleyip karıştırın. Pancarları tencereye alıp tuz ve karabiberini ekleyin, karıştırın. 1 litre suyu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayan çorbayı blenderla pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Afiyet olsun.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |