Teleferik davasında tutuklu sanık kalmadı
Teleferik davasında tutuklu sanık kalmadı
MHP'de yeni başkan Sadullah Güneş
MHP'de yeni başkan Sadullah Güneş
Günübirlik konaklama yerleri denetlendi
Günübirlik konaklama yerleri denetlendi
Antalya’da 500 bin 164 öğrenci karne heyecanı yaşadı
Antalya’da 500 bin 164 öğrenci karne heyecanı yaşadı
10 Ekim 2022 Pazartesi - 14:24

Patlıcan çullama tarifi, nasıl yapılır?

Patlıcan mevsiminde her türlü halini değerlendirmek gerek. Hem yemek, hem salata, hem meze; siz nasıl yemek isterseniz o şekilde tüketebileceğiniz bir lezzet bu.

Patlıcan çullama tarifi, nasıl yapılır?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Köz patlıcan, kapya biber ve köz domatesler bir araya geliyor, tavada biraz daha pişiyor. Ilık veya soğuk olarak tüketiliyor. Kızartma yapmak istemeden, az yağlı daha sağlıklı haliyle tüketmek isterseniz patlıcan çullama tarifi sizler için geldi, şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler

3 adet patlıcan

2 adet kapya biber

2 adet yeşil köy biberi

2 adet domates

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı (silme) tuz

1,5 çay kaşığı (silme) karabiber

1 kase ayıklanmış maydanoz

 Nasıl Yapılır?

Varsa döküm tencerenizde soğan hariç tüm sebzeleri 10 dakika arayla çevirerek közleyin. Fırında közleyecekseniz 180 derece önceden ısıtıp patlıcanlar yumuşayıncaya dek 25-30 dakika kadar fırınlayın. Közlenmiş sebzeleri kapağını kapatabileceğiniz bir kaba alın. Kapatıp 15 dakika kadar bu şekilde dinlendirin. Ardından hepsinin kabuklarını soyun.

Patlıcanları büyük küpler halinde doğrayın. Biber ve domatesleri ise küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın ve piyazlık doğradığınız soğan ve ince ince kıydığınız sarımsaklar tamamen karamalize olup yumuşayıncaya dek karıştırarak soteleyin. İyice yumuşamış soğanlara önce domatesleri ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Ardından kalan tüm sebzeleri ekleyin. Tuz, karabiberini ekleyip karıştırın. 2-3 dakika kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Ocaktan almadan hemen önce kıyılmış maydanozu ekleyip hafifçe karıştırın. Ilık veya soğuk olarak tüketin.

Servis tabağına alın, damak tadınıza göre sirke veya limon suyu ilave edebilir, zeytinyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 
İş yerinde sentetik ecza hap satışına tutuklama
 
İngiliz turist, kaldığı otel odasında ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pancarlı karnabahar turşusu tarifi, nasıl yapılır?
Turşu hemen hemen ham olan tüm malzemelerle yapılabilir. Bu sebeple mantık ...
Uluslararası Food Fest Antalya başladı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel gıdaya ve sürdürülebilir ...
Meksika Salebi (Agua de Horchata) Tarifi
Meksika mutfağında oldukça popüler olan Agua de Horchata’nın ana malzemesi ...
 
Kivi bahçede 14 TL'ye satılıyor
TÜRKİYE'nin limon üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Mersin'in Erdemli ...
Lutenitsa sosu tarifi, nasıl yapılır?
Balkanlar'da, özellikle Bulgaristan'da sonbahara girerken hazırlanıyor ...
Her derde deva: Sarımsak çayı nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?
Enfeksiyonlara savaş açan, bağışıklık sistemini uyarıcı, yüksek tansiyonu ...
 
Maraş’ın yöresel lezzeti hapsa tarifi
Maraş’a özgü bir tatlı olan hapsa, doğum yapan lohusa anneye de şifa olsun ...
'Çayeli Koloti Peyniri'ne, coğrafi işaret tescili
RİZE’de ‘Çayeli Koloti Peyniri’, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ...
Yulafın faydaları nelerdir?
Çok lezzetli, hazırlanması kolay ve vücudumuzun gün içinde ihtiyaç duyacağı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da kuzular kurda emanet
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Kırmızı karta karşı boykot
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Dünya ısınmaya devam ediyor
İsa Altun
İsa Altun
DARK WEB'E DİKKAT! 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Çok şükür, çok şükür…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ocak ayının ilk yarısında işinizle ilgili yeni kararlar almaya hazırsınız. Mesleki olarak atacağınız adımlarda finansal ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva