Önemli olan malzemeyi ham bulmak ve limon mu sirke mi kullanacağına karar vermek! İşin aslı, limon suyuyla yapılanlar kısa, sirkeli olanlarsa uzun süre dayanır. Çünkü sirke, limon asidine göre malzemeyi daha uzun süre korur.
Turşu için neleri kullanacağınıza gelirsek... Olgunlaşmamış hemen her malzemeyle turşu yapılır. Misal kelek yani ham kavun veya yeşil erik, çağla badem, bamya, domates, sarımsak, biber, patlıcan, sarı kiraz, karnabahar, kaya koruğu, havuç, taze fasulye, kapari gibi.
Mevsimin sofralarımıza hediye paketinde sunduğu iki güzel sebzenin birlikteliğiyle tanıştıracağız sizi bu kez.
Pancarlı Karnabahar Turşusu
Karnabahar ve pancar bir araya gelip, önce göze sonra damağa hitap ediyor. Her mevsim seve seve yiyebileceğiniz bir güzelliğe bürünüyor.
Malzemeler
Nasıl yapılır?
Karnabaharları çiçeklerine ayırın ve iyice yıkayın. Ardından tel bir süzgecin üzerine alın ve fazla suyundan arındırın. Pancarın kabuklarını soyun. Orta kalınlıkta dilimler elde edecek biçimde doğrayın. Sarımsakları soyun ve yuvarlak yuvarlak doğrayın. Kavanozun içine önce pancarları yerleştirin. Ardından sarımsakların bir kısmını yerleştirin. Karnabaharları da yerleştirin. Geriye kalan sarımsakları üzerine ekleyin. Deniz tuzu ve limon tuzunu ekledikten sonra üzerine sirke ve tamamlamak için suyunu ilave edin. Ağzını çok sıkı bir biçimde kapatıp, güneş almayan, kuru bir yerde muhafaza edin. Yaklaşık 20 günün sonunda turşunuz hazır.
Afiyet olsun.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||