Orijinal tarif, ''chubritsa'' denilen bir ot içeriyor. Elinizde bu ot yoksa üzülmeyin. Sosu tatlandırmak için yerel baharatlarımızdan destek almamız gayet mümkün. Küçük bir sır verelim. Sadece kahvaltılarda değil, kırmızı et, tavuk ve makarna sosu hatta pizza sosu olarak bile kullanabilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl yapılır?
Biberleri ve patlıcanları 220 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra kabuklarından rahatça ayrılabilmeleri için bir kabın içine alın ve streç film ile kapatarak 10 dakika bekletin. Yıkanmış domateslerin ve havuçların kabuklarını soyun ve beraber rondodan püre haline gelene kadar geçirin. Rondonuz yoksa rendeleyin. Büyükçe bir tencerenin içine rondodan geçirdiğiniz havuç ve domates karışımını ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Biraz piştikten sonra içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin. Ağır ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın. İyice terleyen biber ve patlıcanlarınızın kabuklarını soyun. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. Rondodan geçirin. Rondodan geçirdiğiniz biber ve patlıcanları tencereye ilave edin. Üzerine tuz, karabiber ve şekerini ilave edip, kısık ateşte suyunu çektirerek pişirmeye devam edin.
İyice kıvam aldığında sirke ve zeytinyağını ilave edip 10 dakika daha pişirin.
Ocaktan alıp, ilk sıcaklığı geçtikten sonra kavanozun içine alın ve ağzını sıkıca kapatıp muhafaza edin. Afiyet olsun.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||