Kökleri Osmanlı'ya kadar dayanan bu lezzet, farklı tarif ve isimlerle karşımıza çıkabiliyor. Mantığı çok pratik. Aynı oranda süt, un ya da süt-un ve yoğurdu, yine aynı oranda yumurta ile buluşturarak bir harç hazırlamak. Ardından da damak zevkine bağlı olarak içerisine kaşar peyniri ilave etmek. Hazırlanan harcı yağda kızarttık mı, gelsin çıtır çıtır nefis bir lezzet!
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Bir çırpma kabında yumurta ve süt iyice çırpılır. Un ve tuz eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Kaşar peyniri rendesi ilave edilerek karıştırılır. Bir tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvıyağ alınır ve kızdırılır.
Kızgın yağa kepçe ya da kaşık yardımı ile koyulan hamurlar arkalı önlü kızartılır, sıcakken servis edilir.
Afiyet olsun.
Lalanga Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |