Cam Piramit alanında göl kenarındaki restoranda mekân sahibi Sema Veltan ile Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği işbirliğinde gerçekleşen 'Antalya'mızın Yöresel Yemekleri' adlı etkinliğe, Antalyalıların ilgisi yoğun oldu. Etkinliğe, Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal da katıldı.
GELİKLİ ÇORBASI İKRAM EDİLDİ
Davetlilere aşçıların özenle pişirdiği Antalya'ya özgü yöresel gülüklü (gelikli) çorbası, hibeş, cive ile tirmis ikram edildi. Yöresel yemeklerin günümüzde de yaşatılmasının, yaygınlaştırılmasının amaçlandığı etkinlikte anılar tazelendi.
Eline kepçe alıp tabaklara yemek koyan Başkan Ümit Uysal, gastronomimin, yöresel yemeklerin önemini anlattı, her yıl açılan yöresel ürünler fuarıyla da katkı sunduklarını ifade etti.
Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği Başkanı Bülent Kantarcılar da Antalya'da ilk kez gerçekleştirilen 'Antalya'mızın Yöresel Yemekleri' tanıtım organizasyonuna katılımın yüksek olduğunu belirterek, "Dernek olarak leziz yemeklerimizin markalaşması için çaba göstereceğiz" dedi.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
|||||
|