Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Antalya'da elektrikli ısıtıcı ve soba kullanımı uyarısı
Antalya'da elektrikli ısıtıcı ve soba kullanımı uyarısı
Öldürülen köpeğin bir yavrusu daha sağ bulundu
Öldürülen köpeğin bir yavrusu daha sağ bulundu
3 Kasım 2021 Çarşamba - 12:35

Sri Lanka lezzetleri Antalya’da

Dünyanın en egzotik ülkelerinden biri olan Sri Lanka, çok farklı baharatlarla hazırlanan yemeklerini ayağımıza getirdi.

Sri Lanka lezzetleri Antalya’da
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ahmet COŞKUNAYDIN

Sri Lanka’nın Türkiye Büyükelçisi Muhammed Rızvi Hassen’in destekleriyle gerçekleşecek olan, Sri Lanka lezzetleri Antalya’da , damaklara değişik tatlar sunacak.

Bu tat ve lezzetler, birbirinden farklı aroma içeren ve ana vatanı olan Sri Lanka’dan gelen,tüm Dünya’da büyük beğeni kazanan ve tüketilen baharatlarla sunulacak.

Yaklaşık bin yıldan bu yana dostluk yanında, kültürel ilişkilerimizin de oluğu bu ülkenin, yatığı atak, ilişkilerin daha da gelişmesine katkıda bulunacak.

Etkinlik,Sri Lanka’nın Türkiye Büyükelçisi Muhammed Rizvi Hassen’in ev sahipliğinde, 5 Kasım 2021 Cuma günü Antalya “My Asia Restaurant”ta (Meltem, Ticari Üniteler, Sahil Antalya Yaşam Parkı, Akdeniz Blv. No:52, Konyaaltı, Antalya) Sri Lanka mutfağının eşsiz tatları ile Sri Lanka'nın tanıtımı ve sunumu yapılacak. Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği, turizm cenneti Antalya’yı renklendirmek için tüm hazırlıkları yaptı. Etkinlik, Sri Lanka Alanya fahri Konsolosluğu açılışına ek olarak düzenlenecek.. 

                  

Kısa tanıtım ve sunum sırasında, Antalya merkezli Sri Lankalı ve Türk şefler, Sri Lanka ve Türk mutfağının lezzetlerini, özel olarak hazırlanmış Sri Lanka yemekleri “Kottu”, Lumprice (özel pirinç ve körilerin muz yaprağı ile sarılması), “ Hoppers” ve lezzetli bir tatlı olan “Watalappan” ile harmanlayacak. Taze muz yaprağı tadında Pirinç ve Köri sarmalarını tatmak maceraperest Türkler için yeni bir deneyim olacak.

Ayrıca konuklar, Sri Lankalı Ayurveda doktoru tarafından etkinlik sırasında Sri Lanka “Ayurveda yöntemleri” ve Sri Lanka Ayurveda ve Spa ürünlerinin eşsizliğine tanık olma fırsatı bulacaklar. Etkinlik sırasında ziyaretçilere “Saf Seylan Çayı” ikram edilecek.

 
Monet’in eseri 25 yıl sonra açık artırmaya çıkacak
 
Denizli'de 1294 siteye erişim engeli
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
My Asia 5 Kasım 2021 Cuma 11:56

taş Merhaba efendım bu tatları denemeniz için ve sizleri misafir etmek adına tadımlık ikramlarımız ücretsizdir ayrıca fiyatlarımız turkiye standartlarında ücretlerde makul fiyatlarımız uygundur.

Yorumu oyla      0      0  
taş 4 Kasım 2021 Perşembe 07:17

Gerçekten çok güzel görünüyorlar,herhalde tadanlar bilirler lezzetlide olmalılar.Keşke altına bir fiyat listesi de konmuş olsaydı daha iyi olurdu.1 doların 10,1 euronun 11 Tl.ye dayandığı bir zamanda buraya sanırım turistler giderler.Birde ülkemizde en az aylık kazancı 10 bin olan vatandaşlarımız giderler diye düşünüyorum.Milletin çoğunluğunun böyle yerlerde yemek yemek için karnını doyuracak hali kalmamış,nerede ise yarı aç gezer vaziyete gelmiş.Toplumun yüzde 40' nın asgari ücretle geçinmeye çalıştığı zamanları yaşarken buraya nasıl gidecek.Asgari ücrette bu arada 2825,95 kuruş,vatandaş ne yapsın,temel ihtiyaçlarını karşılayamaz bir duruma düşürülmüşken,dışarda ekmek arası köfte ayran alacak hali kalmamış.Ama yukardaki yemekleri görünce bunları tıka basa yiyen bir kesimde elbette var,görüyorsunuz memleketin hali bir taraf bahar ve yazı yaşarken,bir taraf sonbahar ve kışa devam ediyor.Peki devlete karşı yükümlülük gelince herkes ortak,hatta fakir fukara daha fazlasını yapıyor ve askere gidiyor,yeri geliyor vücudunun bir parçasını veriyor,yeri geliyor şehit oluyor.Peki zengin ne yapıyor derseniz, yatırıyor bedeli askere dahi gitmediği gibi işte böyle restoranlarda yiyor içiyor sonrada gezip tozup rahatça evine gidip gaz tüyü yorganlara sarılarak yatıyor.Maalesef umumi vaziyeti ahvalimiz budur,sakın yanlış anlamayın durumumuzu arz ettik.Yinede haberi yapanlardan ricamız şu, restoranın yemek listesini bir yayınlarsanız belki de yavaş yavaş bir yıl boyunca üçer beşer kuruş bir köşede biriktir ve bir defa gider yemek yiyebilirmiyiz.Herhalde bu istediğimizi kulak arkası yapmazsınız,sizler nasıl olsa bu haberi yaparken güzelde resimlemişsiniz,hatta tatlarına da bakmış olmalısınız hiç değilse lezzetleri konusunu da yazmış olsaydınız bizde gitmiş gibi olurduk.Bakın bekliyoruz ha fiyat listesini.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşçılık ve Gastronomi öğrencileri YÖREX'te
ALANYA Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi Aşçılık, Gastronomi ve Mutfak ...
Uysal: Coğrafi işaretler, gençler için eğitim çalışması
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler ...
Tarihi Rize Kavurması
Özellikle Rize bölgesine münhasır olan bu yemeğin tarihi 1900’lü yıllara ...
 
O artık Antalya'nın böreği...
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya gastronomi ...
Tekirdağ'a özgü lezzet 'Velimeşe bozası' coğrafi işaret aldı
TEKİRDAĞ'ın Ergene ilçesinde üretilen Velimeşe bozası, coğrafi işaret ...
Güllaç ustalarının ramazanda yoğun mesaisi
RAMAZAN ayının vazgeçilmez lezzeti güllaç, iftar sonrası sofralarda yer ...
 
Kokoreç yerken diline iğne battı
İZMİR'in Menemen ilçesinde, Fatma Yüce'nin (42) diline, kokoreç yerken ...
Kalitesini Fark Edince Vazgeçemeyeceğiniz Siyah Çay Çeşitlerine Göz Atın
Siyah çay için kaliteli olanı bulmak önemlidir ve eğer kaliteli bir siyah ...
Yenilebilir elektrik çiçeğine yoğun ilgi
ANTALYA'da yenilebilir çiçekler arasında yer alan ve dilde, ağızda elektrik ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva