RTÜK de harekete geçti: Yasa dışı bahis reklamlarına inceleme
RTÜK de harekete geçti: Yasa dışı bahis reklamlarına inceleme
Yalı Çapkını dizisinde flaş ayrılık
Yalı Çapkını dizisinde flaş ayrılık
MasterChef Türkiye'de büyük kavga
MasterChef Türkiye'de büyük kavga
MHP'den 3 milletvekili istifa etti
MHP'den 3 milletvekili istifa etti
29 Ekim 2022 Cumartesi - 13:05

Meşhur Hamsiköy Sütlacı nasıl yapılır?

Trabzon'un Hamsiköy yöresi ile özdeşleşen hamsiköy sütlacı, Karadeniz mutfağının en gözde tariflerinden biridir. 2017 yılında coğrafi işaret alan hamsiköy sütlacı, yağlı süt, pirinç ve şeker ile hazırlanır.

Meşhur Hamsiköy Sütlacı nasıl yapılır?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

1924 yılından beri yapılan bu sütlaç, tarçın ve fındık ile tatlandırılır. Hamsiköy sütlacının en önemli özelliği, yapımında yalnızca pirinç kullanılmasıdır. Nişasta, pirinç unu gibi kıvam vericiler kullanılmaz. Fırında pişirilen bu sütlaç, bol fındık eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, hamsiköy sütlacı tarifine geçebiliriz.

Malzemeler

  • 1 lt tam yağlı süt
  • 65 g pirinç (1/2 su bardağı)
  • 80 g toz şeker (1/2 su bardağı)
  • Bir tutam tuz 

Üzeri için

  • Tarçın
  • Fındık kırığı ya da fındık tozu

Hamsiköy Sütlacı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencerede sütü kaynatın. Sıcak su ile yıkadığınız pirinci ekleyin.bArada bir karıştırarak, taşmasını önleyecek kadar kısık ateşte pişirin.bPirinçler şişip kıvam almaya başlayınca toz şekeri ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha pişirmeye devam edin (Sakın nişasta eklemeyin bekledikçe koyulaşacak). Pişen sütlacı toprak kaselere alın ve soğuması için bir süre bekleyin. Ardından fırına atarak üstü kızarıncaya kadar pişirin. Bu süre 5 dakikayı geçmemelidir. Sütlacın üzerini tarçın ve fındık kırığı ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yalnızca pirinç kullanıldığı için, kıvam alması klasik sütlaçtan daha uzun sürebilir.
  • Sütlacın içerisine vanilya, pirinç unu gibi malzemeler eklemeyin.
  • Fırında pişirmek için, fırını önceden ısıtmanıza gerek yoktur.
  • Sütlacın üzeri kızardığı an fırından çıkartın. Aksi takdirde fazla pişebilir.

 
Patlamada ölü sayısı 2'ye yükseldi
 
Cumhuriyet Bayramı Kaş'ta coşkuyla kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bafra Nokulu tarifi
İnce hamurun yuvarlanırken içine katılan üzüm, fındık, ceviz serpiştirilerek ...
GurmePack Fit Yemek ve Diyet Yemek Paketi
İnsanlar, hem sağlıklı hem de sağlıksız farklı yemek kültürlerini deneyimlemeyi ...
Antalya'da tatsız, tuzsuz bir festival
AKRA Hotels tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Meze Festivali’ ...
 
Patlıcan çullama tarifi, nasıl yapılır?
Patlıcan mevsiminde her türlü halini değerlendirmek gerek. Hem yemek, ...
Pancarlı karnabahar turşusu tarifi, nasıl yapılır?
Turşu hemen hemen ham olan tüm malzemelerle yapılabilir. Bu sebeple mantık ...
Uluslararası Food Fest Antalya başladı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel gıdaya ve sürdürülebilir ...
 
Meksika Salebi (Agua de Horchata) Tarifi
Meksika mutfağında oldukça popüler olan Agua de Horchata’nın ana malzemesi ...
Kivi bahçede 14 TL'ye satılıyor
TÜRKİYE'nin limon üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Mersin'in Erdemli ...
Lutenitsa sosu tarifi, nasıl yapılır?
Balkanlar'da, özellikle Bulgaristan'da sonbahara girerken hazırlanıyor ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva