Biz bu tarifimizde kuru sebzeleri kullanarak bir dolma yaptık. Üstelik koruk ve koruk suyu ekleyerek daha mayhoş bir lezzet almasını sağladık. Antep yöresine ait bu lezzeti denediğinizde çok beğeneceğinize eminiz.
Malzemeler:
Nasıl yapılır?
Kuru dolmalarınızı kaynar suda 10 dakika haşlayıp yumuşatıp süzün. İç malzemesini hazırlamak için yıkanmış pirinçleri, kıyma, zeytinyağı, salça ve tüm baharatları harmanlayın. Hazırladığınız iç malzemeyi dolmaların yarısına dek doldurun, tencereye dizin. Her sıra arasına koruk taneleri serpin, üzeri örtülünceye kadar su ekleyin ve son korukları da ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın, koruk suyunu ekledikten sonra 30 dakika daha pişirin.
Pişme işlemi bittikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun!
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||