Geçmişi 1950'li yıllara kadar uzanan ve bölgeye özgü susamsız 'koşma' simidiyle servis edilmesiyle farklılaşan Antalya paça çorbasına coğrafi işaret tescil belgesi alınmasına ilişkin basın açıklaması yarın (Cuma) günü yapılacak.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da katılacağı basın açıklamasında gazetecilere paça çorbası ikram edilecek.
PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Yıkadığınız paçaları tencerenizin içerisine alın ve üzerine 1 litre su ilave edip kaynayıp köpükleri çıkana kadar 30 dakika haşlayın. Ardından paçaları kenara alın ve suyu süzün. Paçaları tekrar düdüklü tencerenizin içerisine alın ve 2 litre suyu ilave edip kapağını kapatıp 1 saat haşlayın.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||