Genellikle gençler için yazan Tuncel, bu kitapta Antalyalı bir delikanlının yaşama tutunma çabasını konu ediyor. Hayatın savruluşları içindeki her insanın yine de ayakta kalabileceğini anlatıyor.
Gitme Turnam’da Mustafa Tuncel, TRT’de 30 yıldan fazla yaptığı muhabirlik ve haber program yöneticiliği sırasında kazandığı deneyimlerinden da yararlanmış. Romandaki anlatım, röportaj ve ikili sunum yöntemlerinden epey izler taşıyor. Dili ise kendine özgü bir düzyazı vezni içeriyor.
Yazarın bu son romanı da öteki yapıtları olan Beydağları Efsane Söyler, Suda Kurudu Kökler, Elveda Kumru ve At Burcu gibi, İstanbul’daki Bu Yayınevi tarafından basıldı. Aynı yayıncı, Tuncel’in “Son Zil” adlı romanını da basıma hazırlıyor.
Yapıtlarını çift düzlemli olarak kurduğunu ifade eden Tuncel, “Herhalde bundan olsa gerek, hem gençler hem de yetişkinlerden yankılar alabiliyorum” diyor.
Yayınevi’nin tanıtım katalogunda yazar hakkında şu değerlendirme yer alıyor:
“Yazının bir ruhu varsa, bir parçası Mustafa Tuncel’in bedenindedir. Kendisi bir dil ustası, sözcük erbabı, duygu işçisi, maharetli bir edebiyat sihirbazıdır. Onun kaleminden doğan karakterler kâğıtta yaşamayı kabullenmeyip gerçek hayata atılmaya can atan serüvencilerdir. Türkçenin enginliğini daha iyi anlayabilmek ve bu dille nasıl sihir yapılacağını görmek için Mustafa Tuncel’in bir kitabını okumak yeterli olacaktır...”