Annesini de meme kanseri nedeniyle kaybetmiş olan Osechkin, Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Emek ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
“Meme kanseri olmak bir erkek olarak beni çok şaşırttı”
İgor Osechkin meme kanserini yenme sürecini şu sözlerle anlattı: “Haziran 2011’de Moskova’dan Antalya’ya tatile gelmeye hazırlanırken, göğüs kısmımda ağrı ve şişkinlik olduğunu farkettim ve hemen doktora başvurdum. Yapılan biyopsinin ardından sonuçları bir hafta sonra alabileceğimi söylediler. O sırada Antalya biletlerimizi aldığımız için tatilimizi ertelemedik. Biyopsi sonuçlarım meme kanseri olduğumu gösteriyordu. Erkeklerde meme kanseri çok nadir karşılanan bir durum olduğu için bende ortaya çıkabileceği aklıma bile gelmemişti. Yağ bezesi sandığım şişliğin, meme kanserine işaret etmesi beni çok şaşırtmıştı. Annem de meme kanseri nedeni ile hayatını kaybetmişti ve Moskova’da doktorlar onu kurtaramamıştı Babamı da bir türlü teşhis edilemeyen bir hastalık nedeni ile kaybettiğim için ülkemdeki doktorlara pek fazla güvenim kalmadı. 2 ciddi örnek yaşadığım ve bir daha kendi hayatımı da riske atmak istemediğim için Türkiye’de tedavi olmaya karar verdim. İnternette araştırma yaparken tesadüfen Memorial Hastanesi’ne ulaştım. İlk olarak kemoterapi gördükten sonra ameliyat oldum. Şu anda sağlıklı ve çok mutluyum. Ailece Antalya’ya yerleşmeye karar verdik.
“Meme kanseri erkeklerde çok nadir görülen bir kanser türüdür”
Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Emek, meme kanserinin erkeklerde sık rastlanmayan bir rahatsızlık olduğuna dikkat çekerek, Igor Osechkin’e uygulanan tedavi hakkında şu bilgileri verdi:
“Hastamız göğsünde büyük bir kitle ile bize başvurduğunda kendisine ileri evre meme kanseri teşhisi konuldu. Kemoterapi ile kitlenin boyutları küçülüp operasyona uygun hale gelince “Modifiye radikal mastektomi” işlemi yapıldı. Ameliyat çok başarılı geçti ve hastamızın da durumu gayet iyi. Meme kanseri erkeklerde sık görülen bir hastalık değildir. Kadınlarda meme kanseri riski daha fazladır. Erkeklerdeki meme kanserleri kadınlardaki meme kanserine göre bir miktar daha agresif seyredebilir. Bunun sebebi; tanıdaki gecikme ya da kadınlarda uygulanan ilgili tarama yöntemlerinin erkeklerde uygulanmaması olabilir. Bazen bu durum genetik de olabilir. Ailesinde meme kanseri geçmişi olan kişiler, erkek ya da kadın, daha fazla risk altındadırlar.”