Eski Yugoslavya'nın Tito rejimi döneminde kurulan ve 30 bin nüfusa sahip olan Ortakol semti sakinleri uzun yıllar camii olmadığından, ibadetlerini yerine getiremediklerinden dolayı büyük sıkıntı çekiyordu. 2 yıl önce Kosova heyetinin Antalya Müftülüğü'nü ziyareti sırasında Kosova'da camii yapılması için destek istedi. Antalya Müftülüğü de bu bölgeye 9 ay süren bir camii inşa etti. Dış görünüşü ve içerisindeki süslemelerle dikkat çeken Antalya Camisi, 5 vakit namazda cemaat dolup taşıyor.
Resmi açılış öncesi Antalya Camisi'ni ziyaret eden Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser, bu toprakların kendileri için vatan anlamına geldiğini söyledi. Yeleser, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Balkanlar, Orta Asya ve Afrika'ya varıncaya kadar kardeş şehir projeleri çerçevesinde destek sunmaya devam edeceklerini ifade etti.
Prizren İslam Birliği Başkanı Lütfi Balık, caminin 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti ve Antalya halkına teşekkür eden Balık, caminin Kosova'da en nadide camilerinden bir olduğunu söyledi. Caminin inşasının kısa sürede tamamlanmasının Kosova'da yapılan camiler arasında bir rekor olduğunu söyleyen Balık, "Bu Antalya Müftülüğü'nün gayreti ve çalışmasını gün yüzüne çıkarır. Bu bölge Komünizim döneminde kurulduğu için camii yoktu. Şimdi bu caminin yapılmasıyla, halkımız ibadetlerini yerine getiriyor" diye konuştu.
Antalya Müftülüğü tarafından, 1 yıla yakın kısa bir sürede 'Antalya Camisi' tamamlanırken, Türk İşbirliği ve İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından onarılması maksadıyla 2007 yılında ibadete kapanan Osmanlı döneminden kalma tarihi Sinan Paşa Camisinin onarılamaması dikkat çekiyor.
Prizren'in merkezi camisi konumunda olan Sinan Paşa Camisi'nin 5 yıldır ibadete kapalı olması, tepkilere neden oluyor.