Doyran Göleti, su tutmaya başladı
Doyran Göleti, su tutmaya başladı
ANSİAD'da ödül gecesi
ANSİAD'da ödül gecesi
Motosikletle tehlikeyi hareketler
Motosikletle tehlikeyi hareketler
ADSO konserleri devam ediyor
ADSO konserleri devam ediyor
19 Ocak 2015 Pazartesi - 13:05

Kestane şişmanlatır mı?

Herkesin birkaç kilo fazlası vardır ve herkesin aklında da kilo vermeye ve sağlıklı beslenmeye dair sorular. İşte bunların birkaçı...

Kestane şişmanlatır mı?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kestaneyi çok seviyorum ancak bildiğim kadarıyla kalori bakımından düşük değil. Günde kaç tane yiyebilirim?
Kestane karbonhidrat acısından zengindir. Üç kestane ortalama bir ince dilim ekmeğe eşittir. Günlük diyetinizdeki ekmek yerine tüketebilirsiniz.
Kuşburnu ya da şeftali gibi bazı meyve çayları çok lezzetli oluyor. Bu tip çaylar kalori açısından yüksek midir?
Şeker ilave edilmediği sürece bitki çayları kalori içermez eğer kalorisiz ama lezzetli olmasını istiyorsanız seker yerine tatlandırıcı ekleyebilir, limon sıkabilir, taze nane veya fesleğen ile kendi aromalı çaylarınızı da yaratabilirsiniz.Egeli olup da Egeli gibi beslenmeyen, kebaba, köfteye, ekmek arası sandviçlerin lezzetine doymayan biriyim. Düşük de olsa şekerim var. Zaman zaman sebze yiyorum; ancak doymuyorum. Sebzeyle nasıl doyabilirim öğrenmek istiyorum.
Uzun aralıklarla beslenmeniz, sağlıklı besinler seçmenizi ve uygun porsiyonlarda besin tüketmenizi önler. Sağlıklı beslenme karın doyurmak değildir. Vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini, vücudunuzun ihtiyacı olan miktarlarda, değişik besinlerden sağlayarak sağlıklı beslenebilirsiniz.
Sebzeyi karın doyurmak için değil, sağlıklı beslenmenin bir parçası olduğu için tüketmeniz gerekir. Kilo vermeniz kan şekeri kontrolünüzün sağlanmasına yardımcı olur. Uzman bir diyetisyenden destek almanızı öneririm.Kış meyve ve sebzelerinden hangileri antioksidan özelliği taşıyor?
Nar, kış aylarının en iyi meyvesidir bununla birlikte kivi, portakal ve mandalina da C vitamini acısından önemlidir. Nar önemli miktarda da potasyum, lif, C ve A vitamini ve niasin içerir. Ayrıca nar, kış aylarında bağışıklık sistemini de güçlendirdiği için gribe karsı koruyucu olarak tüketilmesi gerekir. Küçük boy bir narın yarısı bir porsiyon eder.
Portakal, C vitamininin yanı sıra B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içerir, içerdiği vitamin ve antioksidanlar sayesinde de, kanın pıhtılaşmasını, mide ve pankreas kanserini engeller. Mandalina, içerdiği zengin ve doğal C vitaminiyle, bedenimizin hastalıklara karşı direnme gücünü arttırır. Yüksek orandaki potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Bir porsiyon meyve karşılığı olarak; iki küçük mandalina tüketilebilir.İrademi güçlendirmek için ne yapsam?
Beynin yüzde 60'ı yağdan oluşur ve hücre yapısının temel öğesi omega-3'tür. Genel beslenme içinde omega 3 ve omega 6 arasında denge olması önemlidir. Çünkü iki yağ asidi yarış halindedir. Endüstrileşme ve besin sanayinin hazır gıdayı tetiklemesi eskiye göre son 30-40 yılda omega 6 alımını arttırdı. Bu yüzden beyni besleyen yiyecekler konusunda daha dikkatli olunması gerek, özellikle de çocukların beyni için ihtiyacınız olan beş kritik öğe var;

Glikozunuzu dengeleyin: Beyniniz için gereken yakıt. Temel yağlar: Beyninizin "yağını"yeterli tutmak ıcın. Fosfolipidler: Hafıza molekülleri beyninize güç verir. Amino asitler: Beynin habercileridir ve iletileri sağlar. Akıllı besinler: Zihninizin "ince ayarını"yapan vitamin ve mineraller içerir.

Arkadaşlarım çok fazla su içmenin zararlı olduğunu söylüyor. Gerçekten çok su içmek zararlı mı?
Vücutta normal koşullarda idrar, ter, solunum ve dışkıyla günde yaklaşık 2,5 litre sıvı kaybı olur. Bu nedenle vücuttan atılan sıvıyı yerine koyabilmek için günde 2,5 litre yani 8-10 bardak suya veya su içeren gıdalara ihtiyacımız vardır. Bu nedenle su içmek için susama hissini beklemek yerine su tüketimini alışkanlık haline getirip gün boyu sık sık içmek gerekir. Vücutta sıcaklık arttığında, enfeksiyon olduğunda, diüretik (idrar söktürücü} ilaçlar kullanıldığında sıvı atımı artacağı için sıvı gereksinimi de arlar. Ayrıca vücudun yağ oranı arttıkça su gereksinimi de artar.Eğer kişinin yukarıdaki miktarda su alımının atımında bir sıkıntı yoksa günlük su tüketiminin maksimum dozu ortalama üç litreyi geçmemelidir. Özellikle böbrek fonksiyonlarında bozukluk olan kişilerin su alımını ve atımını kontrol etmeleri gerekmekir.
mahmure.com -  

 
Cizre Emniyet Müdürü teslim oldu!
 
Türel kaçıncı sırada ?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ozan'a alınan akülü engelli aracı, Arif'e kısmet oldu
ANTALYA'da doğuştan kas hastası olan ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki Bahadır ...
Bakan Müezzinoğlu sabah sporunda
SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığının toplantısı için bulunduğu ...
Alanya Devlet Hastanesi'nde Tevfik Yazan göreve başladı
ALANYA Devlet Hastanesi'ni başhekimi Op. Dr. İsmail Başaran'ın yerine ...
 
7 bin Sağlık Bakanlığı yöneticisi, her ay 10'ar eve gidecek
SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, her ilde İl Sağlık Müdürü başta olmak ...
Finike Devlet Hastanesi'ne renkli ultrason alındı
ANTALYA'da Finike Devlet Hastanesi kadın doğum polikliniğinde renkli dopler ...
Kızılay'ın kan stokları azaldı
ANTALYA, Burdur ve Isparta'daki hastanelere kan temin eden Türk Kızılayı ...
 
Babadan oğula böbrek nakli
ANTALYA'da babası 52 yaşındaki Mehmet Özyurt'un bağışladığı böbrekle yaşama ...
'Sağlıkta kaliteyi öne çıkaracağız'
Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, sağlık çalışanlarının memnuniyetinin ...
Kışın artan bademcik iltihabına dikkat
Ağzı açık uyuma, horlama, burunda tıkanıklık, üzerini açma, terleme ve ağızdan salya gelmesi.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da kuzular kurda emanet
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Kırmızı karta karşı boykot
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Dünya ısınmaya devam ediyor
İsa Altun
İsa Altun
DARK WEB'E DİKKAT! 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Çok şükür, çok şükür…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ocak ayının ilk yarısında işinizle ilgili yeni kararlar almaya hazırsınız. Mesleki olarak atacağınız adımlarda finansal ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva