Hastalığının 'ablasyon' adı verilen yöntemle kesin tedavisinin mümkün olduğunu öğrenen Aydın, Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'ne başvurdu. Burada Uz. Dr. Hakan Hasdemir tarafından tedavi edilen Aydın, ritim bozukluğu sorunun tedavi edilmesiyle sağlığına kavuştu.
Terlemeyle birlikte gelen nabız artışı nedeniyle sürekli acil servislere başvuran Hüseyin Aydın, hastalık sürecini şöyle anlattı: "Kardiyoloji uzmanlarına muayene oldum. Ama sorunumun kalbimde doğuştan gelen yapısal bir sorundan kaynaklanan kalp ritim bozukluğu olduğunu öğrenmem zaman aldı."
"Bu dönemde ilaç tedavisi gördüm. Sorunun asıl tedavisinin ablasyon adı verilen yöntemle yapıldığını öğrendim. Dr. Hakan Hasdemir'in uzmanlık alanının ablasyon olduğunu öğrendiğimde, burada tedavi olmaya karar verdim. Tedavi sonrası yaşadığım sorunlar da bitti. Kendimi çok iyi hissediyorum."
KALPTE KISA DEVREYE NEDEN OLUYOR
Uz. Dr. Hasdemir ise hastalığın kalbin erken uyarılmasından kaynaklandığını belirterek, "Kalpte bulunan elektriğin normal gitmesi gereken yoldan değil, kalbin sağ tarafından ya da solundan daha erken geçmesi, erken uyarılmasına yol açmakta ve kalbin bir anlamda kısa devre yapmasına yol açıyor. Kalpte dolaşan aşırı elektrik yükü oluşuyor. Bu nedenle nabız 230'lara çıkıyor" dedi.
Ablasyon yöntemiyle ritim bozuklarının çoğunda yüzde 95 düzeyinde başarı sağlandığını ekleyen Uz. Dr. Hasdemir, "Bu yöntem hastanın hastanede sadece 1 gece yatışını gerektirir. Hasta sonrasında normal yaşantısına geri dönebilir. Ablasyon sayesinde çarpıntı tamamen ortadan kaldırılmakta ve hastalar ömür boyu ilaç kullanmaktan kurtulmaktadır" dedi.
ANTALYA, (DHA)