Turizm Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı İlker Şekerci, Coğrafya Öğretmeni Aysel Sibel Kelçe, İngilizce Öğretmeni Gülşen Aşıklı ile 9. ve 10. sınıftan 5 öğrencinin yer aldığı Kaş heyeti, kardeş okulun 16'ncı yüzyıldan kalan tarihi binasında konakladı.
Kaş ekibi, 10 günlük ziyaretleri boyunca İtalyan mutfağından çeşitli yemek, makarna ve tatlı çeşitlerini yapmayı uygulamalı olarak öğrendi. Okuldaki paylaşım çalışmalarında, Kaşlı öğrenciler İtalyan kardeşlerine Türk yemeklerini tanıttı. Ziyarette, G. Varnelli Turizm Okulu Müdürü Sabrina Fundato, okul sınav komisyonu üyeleri, şehrin yetkilileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı ortak mutfak günü düzenlendi.
Türk öğretmen ve öğrenciler, tarhana çorbası, sarma, patatesli köfte, çökertme, cacık, mantı, bulgur pilavı, tahinli pekmezli parfe, kaşar pane hazırlayarak İtalyanlara açık büfe olarak sundu. Kaşlı öğrencileri bunların yapımını da İtalyan öğrencilere öğretti. Turizm Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Halil İbrahim Göçen, İtalya'daki kardeş okulla her yıl karşılıklı öğretmen ve öğrenci değişimi kapsamında ziyaretler yaptıklarını anlattı.
Bu ziyaretler sırasında iki ülkenin karşılıklı mutfaklarını tanıma fırsatı bulduklarını vurgulayan Göçen, "Yemek, tatlı, pasta gibi pek çok tadı birbirimize tanıtıp, yapmasını öğretiyoruz. Ziyaretten dönen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, orada öğrendiklerini okulumuzdaki diğer öğrencilerle paylaşıyor ve öğretiyor" diye konuştu.
Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)