Konyaaltı Belediyesi'nin 'Mahalle Buluşmaları' devam ediyor. Buluşmalara belediyenin üst düzey bürokratlarıyla katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, vatandaşların soru, sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm için harekete geçiyor. Pandemi nedeniyle ara verilen Mahalle Buluşmaları, Uncalı ve Siteler mahallerinin ardından bu hafta Hurma Mahallesi'nde devam etti. Buluşmalarda sözün vatandaşta olduğunu belirten Başkan Esen, "Konuşmaya değil, dinlemeye, sorun çözmeye geldim" dedi.
BİR HAFTADA ÇÖZECEĞİZ
Mahallelilerin yoğun talep gösterdiği buluşmada, vatandaşların kaldırımların engelli ve bebek arabalarına yönelik düzenlemesine talebini bir hafta içinde çözüme kavuşturacaklarını kaydeden Başkan Esen, "Hurma'daki asıl pazar yerimizde hukuki süreç tamamlanınca kadar geçici pazar yeri kurduk. Hukuki sorunlar ortadan kalkınca kapalı pazar yerini mahalleye kazandıracağız. Bazı yollara gelen kasist talebini de yükseltilmiş yaya yoluyla çözebiliriz. Sokak aydınlatmaları belediyelerin sorumluluğunda değil ama ilgili kurumla vatandaşlarımız için iletişime geçeceğiz. Hurma Mahallesi'ne 35 bin metrekarelik kilit parke taşı işlemeni de birkaç gün içinde başlayacağız" dedi.
SOKAKLARI MİNİ ARAÇLAR TEMİZLEYECEK
Sokak temizliğinin önemli olduğunu dile getiren Başkan Esen, bunun ilk aşamasının da kirletmemek olduğunu vurguladı. Avrupa'da sokakların temiz olmasının nedeninin kirletilmemesi olarak gösteren Başkan Esen, "Sokak temizliğinde ikinci kısım ise temizlemeye yönelik. Biz insan unsurunun yanı sıra geçen yıl 3 mini sokak temizleme aracı aldık. Bir yıldır denemesini yapıyorduk. 7 işçinin 1 günde yapacağı işi bu mini araçlar 1 günde yapıyor. Bölgemiz için uygun olduğunu gördük, şimdi sayısını 20'ye kadar çıkaracağız. Şehir merkezinde her mahallede olmasını planlıyoruz" diye konuştu.
KONYAALTI ZAMANLA KABUK DEĞİŞTİRİLMELİ
Konyaaltı'nın birkaç yıl öncesine kadar hızla büyüdüğüne dikkat çeken Esen, bu hızla büyümesine müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Başkan Esen, ulaşım, okul, altyapı gibi problemlerin çözülmeden büyümenin doğru olmadığını dile getirdi. Başkan Esen, şunları söyledi;
"Her sene Konyaaltı'nda doğan çocuk sayısı 4 bin. Ama ilçede 4 bin derslik yok. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Amacımız zaman içinde Konyaaltı'nda kabuk değiştirmek. Bunları yapmak için bölge halkının desteğine ihtiyacımız var. Konyaaltı'nın Türkiye'nin en temiz ilçesi olmasını istiyoruz. Bunun için de Konyaaltı'nın halkı tarafından en az kirletilen ilçe olmasını istiyoruz."
YILLIK 5 MİLYON TL
Belediye olarak çöp konteynerlerini para ile almadıklarını anlatan Başkan Esen, "Yaklaşık bir yıldır bunları kendimiz üretiyoruz. Saç alıyoruz, kendi tesislerimizde yapıyoruz. Tamirlerini kendimiz yapıyoruz. Daha önce hiç para kazanmadığımız çöpten artık yıllık 5 milyon para kazanıyoruz. Geçen yıla kadar yılda 200 bin lira para kazandığımız tekstil atıklarından bu yıl 4,5 milyon lira gelir bekliyoruz. Vatandaşa hizmet üretebilmek için çöpten para çıkarıyoruz. Şu anda caddelere yerleştirdiğimiz geri dönüşüm kutularında çöpleri alıyoruz. Bir sonraki aşama vatandaşın etkin katılımının olacağı, apartman ve sitelerden toplama adımına geçeceğiz. Sonra da dairelerden toplama aşamasını geleceğiz. Basamak basamak ilerliyoruz. Özendiğimiz Avrupa ülkelerinin seviyesine çıkacağız" diye konuştu.
Vatandaşa hizmetin önünde hiçbir şey duramayacağına vurgu yapan Başkan Esen, toplantının ardından Hurma Mahalle Muhtarı Faruk Kıldıran ile esnafı ziyaret etti.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |