TRT’den Aybüke Pusat kararı
TRT’den Aybüke Pusat kararı
Antalya basının acı kaybı
Antalya basının acı kaybı
Antalya, bayramı yağmurla uğurladı
Antalya, bayramı yağmurla uğurladı
CHP Antalya İl Başkanlığından imza kampanyası
CHP Antalya İl Başkanlığından imza kampanyası
16 Eylül 2020 Çarşamba - 12:32

AÜ, 'Dijital Ekonomi' için uluslararası sahada

AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) Doç. Dr. Nusret Demir'in içerisinde yer aldığı 'Dijital Ekonominin Özendirilmesi İçin Yer Gözlem Teknolojileri' adlı proje, Avrupa Birliği Erasmus+ Yüksek Öğrenimde Kapasite Geliştirme çağrısı kapsamında toplam 990 bin 667 Euro bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.

AÜ,  Dijital Ekonomi  için uluslararası sahada
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Demir'in partner olarak yer aldığı, Atina Ulusal Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde, Yunanistan'dan Batı Attika Üniversitesi ve Selanik Aristoteles Üniversitesi'nin de partner olarak katkı sağlayacağı, Ürdün ve Cezayir'den 3'er yararlanıcı yükseköğrenim kurumunun yer aldığı 'Dijital Ekonominin Özendirilmesi İçin Yer Gözlem Teknolojileri: EaRthObservation Tools forthepromotion of DigITalEconomy' adlı toplam 990 bin 667 Euro bütçeli proje, Avrupa Birliği Erasmus+ Yüksek Öğrenimde Kapasite Geliştirme çağrısı kapsamında toplam 276 projeden ilk 34 proje arasında yer alarak desteklenmeye hak kazandı.

Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Nusret Demir, şu bilgileri verdi:

"Proje ile özellikle pandemi süreci ile hayatımıza giren dijital ekonomi modelini, bu alanda zayıf olan Güney Akdeniz ve Arap ülkeleri örneğinde, yüksek eğitimde gerçekleştirilecek kapasite artırımı faaliyetleri ile geliştirmek amaçlanmaktadır. Nitekim ilgili ülkelerde ekonomi hizmet sektörü ve petrol-doğal gaz etrafında yapılanmaktadır, ar-ge ve inovatif uygulamaların pazarlandığı bir ticari ortam oldukça kısıtlıdır. Bu amaçla, bu proje ile dijital ekonominin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için uzaktan algılama ile yer gözlem uygulamaları ve araçlarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Çünkü Birleşmiş Milletler'in de belirlediği sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yüzde 90'ına yakını yer gözlem uygulamaları ile desteklenebilmektedir."

AÜ'nün bu proje ile sağlayacağı bütçe ile uzaktan algılama alanında araştırma ve eğitimini daha da iyileştirebileceğini belirten Doç. Dr. Demir, “Ayrıca tecrübeler diğer partner ülkelerle paylaşılacak, dijital ekonominin yaygınlaştırılması için geliştirilecek stratejilerden ülkemiz de faydalanabilecek, uzaktan algılama, dijital ekonomi ve uluslararası bilimsel alanda tanınırlığını arttıracaktır" dedi.

AKDENIZ UNIVERSITESI'NDEN (AU) DOC. DR. NUSRET DEMIR'IN ICERISINDE YER ALDIGI 'DIJITAL EKONOMININ OZENDIRILMESI ICIN YER GOZLEM TEKNOLOJILERI' ADLI PROJE, AVRUPA BIRLIGI ERASMUS+ YUKSEK OGRENIMDE KAPASITE GELISTIRME CAGRISI KAPSAMINDA 276 PROJEDEN ILK 34 PROJE ARASINDA YER ALARAK, TOPLAM 990 BIN 667 EURO BUTCE ILE DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Hasan Çavuşoğlu: Avrupa'da elimizden geleni yapacağız
 
Finike'de İlköğretim Haftası töreni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AÜ'ye 'Engelsiz Üniversite' ödülü
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 'Engelsiz Üniversite-2020' ...
Rektör... Liyakat... Ve kardeşler...
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
Rektör Özkan'dan yeni dönemde 'liyakat' vurgusu
AKDENİZ Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, en büyük ...
 
Rektör Özkan'dan sahte hesap açıklaması
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ismi kullanılarak ...
Alanya HEP'ten uzaktan eğitim kararı
ALANYA HEP Üniversitesi Senatosu, 2020-2021 güz döneminde eğitim ve öğretimin ...
Rektör Özkan'dan dolandırıcılık uyarısı
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, sosyal medya hesaplarından ...
 
Rektör Özkan'dan yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin açıklama
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2020-2021 eğitim- ...
AÜ'nün Erasmus projelerine yüksek bütçeli hibe
AKDENİZ Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen 2020 ...
Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine TÜBİTAK'tan ödül
AKDENİZ Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, ...
 
Dursun Gündoğdu
Aslı Hanım hafızanızı mı yitirdiniz?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Yazıklar olsun, yazıklar olsun…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bilim kurgudan ticari gerçeğe
Turgut Güngör
Turgut Güngör
"Türkiyeli" dayatması
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayında oldukça aktif süreçlerden geçiyorsunuz, çünkü Venüs gezegeni 2 Mart itibarıyla sizin burcunuzda gerilemeye ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva