Spor spikeri Orhan Ayhan, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi
Spor spikeri Orhan Ayhan, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi
Hürriyet Antalya ve İzmir'i resmen kapattı, KAP'a duyurdu
Hürriyet Antalya ve İzmir'i resmen kapattı, KAP'a duyurdu
'07 Temmuz Antalyasporlular Günü' 7 Temmuz akşam 7'de...
'07 Temmuz Antalyasporlular Günü' 7 Temmuz akşam 7'de...
Başkan Uysal: 'Denge Sağlanmalı'
Başkan Uysal: 'Denge Sağlanmalı'
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 13:32

Real Madrid Vakfı, Türkiye'deki eğitim tesislerini çoğaltıyor

Arda Güler'ın İspanyol rekortmenine transferi ve Şampiyonlar Ligi'nin bir kez daha kazanılması son zamanlarda Madrid Kraliyet Takımı'na olan ilgiyi artırdı. Ancak İspanyolların Türkiye'ye olan ilgisi de artıyor gibi görünüyor.

Real Madrid Vakfı, Türkiye deki eğitim tesislerini çoğaltıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Real Madrid Vakfı, Türkiye'deki eğitim tesislerini genişletmeye devam ediyor. İstanbul'un yanı sıra, Eylül 2024'ten itibaren Antalya, Ankara ve İstanbul'daki diğer tesisler de dahil olmak üzere toplam yedi lokasyona ulaşacak. 2025 Eylül'ü için ise henüz adı geçmeyen dört şehir hazırlanıyor. Burhaniye'deki AICOSPORTS A.Ş. firması, S.C.D. ile iş birliği yaparak Antalya'da öncü bir rol üstleniyor. Antalya'da, şehrin batısında, Konyaaltı'nın hemen üstündeki Bati Cevre Yolu'nda bulunan bir ormanlık alanda AICOSPORTS PARK adında yeni bir eğitim ortamı oluşturuldu. Şehrin doğusunda, Nirvana Cosmopolitan Hotel ile mükemmel eğitim tesislerinden faydalanmak için özel bir sözleşme yapıldı.

İşte AICOSPORTS Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Armitli ile yaptığımız kısa röportaj:

Muhabir: AICOSPORTS'un faaliyetleri nelerdir? Ve siz başlangıçta yeni standartlar belirlediğinizi söylüyorsunuz. Bunu nasil anlayabiliriz?

İnanç Armitli: Antalya'da başladığımızdan bu yana yaklaşık 2 yıl geçti. İlk günden itibaren, değerli bir şeyler yaratmak ve aktarmak üzerine odaklandık. Yeni bir şehirde olmanın başlangıç zorluklarını yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Spor eğitimi konusunda en iyi sağlayıcı olma iddiamız, şehirde birçok alanda gerçekten önde olmamıza yol açtı ve henüz yolun başındayız.

- Bağımsız bir şekilde planlanan ve geliştirilen antrenman programları sunuyoruz. PSG ile 1,5 yıl çalıştık ve Eylül ayında Real Madrid Futbol Eğitim Programı'na geçiş yapacağız. Bu sayede futbol endüstrisindeki deneyimlerimizi kullanıyoruz ve yerel bir futbol okulu antrenörünün tek bir bağımlılığına dayanmıyoruz.

- Sporcularımız için en iyi antrenman koşullarını sağlıyoruz. İki farklı lokasyonda her gün antrenman içerikleri sunuyoruz. Büyük bir şehirde erişilebilirlik de önemli bir konudur.

- Sporcuların küçük alanlarda eğitim görmemesi gerektiğine inanıyoruz. AICOSPORTS PARK'ta 90m x 50m bir oyun alanı inşa ettik ve bu alanda beyaz, cilt dostu silikon granüller kullanarak küçük detaylara dikkat ettik. Nirvana Cosmopolitan'da ise çim bakımı için özel bir ekip bulunmaktadır. Her iki lokasyonda da duşlu soyunma odaları ve teorik içeriklerin verildiği alanlar bulunmaktadır.

- Sürekli değişen bir antrenör kadrosu yerine, seçilmiş bir ekip ve kişisel beslenme danışmanı ile çocuklarımızı ve ebeveynlerini tüm antrenman yılı boyunca destekliyoruz. Teorik, teknik, taktik içeriklerin yanı sıra, röportaj yapma, hakemlerle iletişim kurma gibi konular da programımızın ayrılmaz bir parçasıdır, ve bunları İngilizce olarak öğretiyoruz.

Muhabir: Çocuklar Real Madrid'de profesyonel bir sözleşme alacaklar mı

İnanç Armitli: Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde profesyonel bir sözleşme imzalayan kaç çocuk tanıyorsunuz? Birçok yetişkinin de bu konuda bilinçlenmesi gerektiği için bu konuya daha yakından değinmeniz iyi oldu.

Biz burada çocuklar ve gençler için spor eğitiminden bahsediyoruz. Bu birçok düzeyde gerçekleşiyor. Bizim için bir başarı, örneğin, sosyal olarak tamamen entegre olup gelişen utangaç bir çocuğun birkaç hafta içinde nasıl dönüştüğünü görmektir. Bu deneyimleri yaşamak ve bu çocukların gelişimini görmek bizi mutlu ediyor. Bu çocukların ileride topluma olumlu etki etmeleri kesinlikle mümkün olacaktır.

Muhabir: Yani, yetenek geliştirme sizin şirketinizde veya özellikle Real Madrid Vakfı programında önemli bir konu değil mi?

İnanç Armitli: Tabii ki önemli. Sporcular ve ebeveynleri için bir on-board süreci geliştirdik. Bu, sporcu ve ebeveynlerle tanışma haftasıdır. Çocuğun getirdiği güçlü yanlar nelerdir, zayıf yönleri nelerdir? Sporcu olmak istemezse bile, bir profesyonel olma konusunda bir ilgi var mı? Ebeveynler bu tür bir girişimi yıllarca zaman ve maddi olarak desteklemeye hazır mı? Burada, spor kariyerini destekleyen koşulları yaratıyoruz. Başta karmaşık teknik programlar sunuyoruz, ancak sürekli bir zihniyet programı da sunuyoruz. Fair play, takım ruhu, uluslararası iletişim gibi değerler de bu programın bir parçasıdır. Takım antrenmanlarının yanı sıra, çocuklar bireysel olarak da eğitilir ve geliştirilir.

Muhabir: Bir futbol okulu işletiyorsunuz, genelde sporcularınızın sadece antrenman yaptığını, bir sistem bu Türkiye´de. Maçlara çıkacaklarmı sporcularınız?

İnanç Armitli: Doguyaka Spor ile bir ortaklık kurduk, böylece sporcularımıza lisans çıkartılacak ve düzenli bir maç programında test edilebilecekler. Gelişimlerinin başlangıcında olan çocuklar için Eylül ayından itibaren bir akademi ligi başlatacağız, böylece onlar da düzenli bir maç programı geçirebilecekler. Bu, isteyen her çocuğun bizimle bir ligde oynayabileceği anlamına geliyor. Rekabet, teknik gelişim kadar zihinsel gelişim için de önemlidir. Bir turnuva için hazırlanabilme yeteneği, kaybetmeyi ve buna nasıl tepki vereceğini öğrenmeyi ve savaşmayı sürdürmeyi gerektirir.

Muhabir: Uluslararası standartlarda eğitim verdiğinizi söylediniz, bununla neyi kastediyorsunuz?

İnanç Armitli: Bu programın içeriği sadece Türkiye'de değil, birçok başka ülkede de öğretiliyor. Ülkelerin birbirleri ile karşılaştırılabilmesini için bu çok önemli.

Yılda bir kez Madrid Sport City de gerçekleşen bir turnuva olan World Challenge'da Brezilya, Almanya, İspanya gibi ülkeler ile karşı karşıya geleceğiz.

Hedeflerimizden biri, Nisan ayında 36 çocukla üç farklı yaş grubunda Madridde düzenlenecek olan World Challenge'a katılmaktır. Genç yeteneklerimizle Türkiye'yi temsil edeceğiz ve umarım diğer ülkelerle karşılaşarak iyi bir sonuç elde edeceğiz. Bu uluslararası karşılaşmalar, çocuklarımız için eşsiz deneyimlerdir.

 

 

 

 
Yaşam Ayavefe'den İleri Dönüşüm Sanatına Destek
 
Bilet Almayı Eğlenceli bir Aktiviteye Dönüştürün
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşam Ayavefe'den İleri Dönüşüm Sanatına Destek
Yaşam Ayavefe, çevre bilincini ve sanatı birleştiren önemli projelere ...
Body Mist Nedir ve Neden Popüler?
Kozmetik dünyasında son dönemde sıkça rastlanan bir ürün olan body mist, ...
Hangi Uyku Pozisyonu Sırt Ağrılarına İyi Gelir?
Sırt ağrıları, birçok insanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen yaygın ...
 
Uygun Fiyatlı Yatak Yıkama Hizmeti Derin Yıkama'da
Evinizde hijyen ve temizlik konforunu sağlamak, sağlıklı bir yaşam alanı ...
Google'ın Son Algoritma Güncellemesi: Web Siteleri İçin Ne Anlama Geliyor?
Google, arama motoru algoritmasında yaptığı güncellemelerle dijital pazarlama ...
Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) Filmi Üzerine Bir İnceleme
“Esaretin Bedeli”, 1994 yılında Frank Darabont tarafından yönetilen ve ...
 
Çelik Kapı Tamiri ile İlgili Bilinmesi Gerekenler
Profesyonel çelik kapı tamircisi, sahip olduğu deneyim ile arızaların ...
Başlangıç Seviyesi Full Body Antreman Programı
Full body antrenmanlarının en büyük avantajlarından biri, tüm vücut kas ...
Çocukla Tatil Yapmanın Püf Noktaları
Çocuklarla tatil planlamak, aileler için hem zorlayıcı hem de keyifli ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Barışçı adımlar
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Sıcak çok sıcak / Kemer ve sanat
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Milenyum sıcakları kavuruyor
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva